Kimi Räikkösen Alfa Romeolle iso menetys – kehuttu pomo palaamassa Ferrarille

Alfa Romeon F1-tallin johdossa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

Formula 1
Simone Resta
Simone Restaa arvostetaan todella paljon F1-piireissä.AOP/imago sport

Alfa Romeo menettää tärkeän johtajan takaisin Ferrarille, kun tekninen johtaja Simone Resta jättää Alfa Romeon kuun lopussa. Asiasta kertoo arvostettu moottoriurheilumedia Motorsport. (siirryt toiseen palveluun)

Paljon kehuttu Resta siirtyi silloiseen Sauber-talliin vuosi sitten. Seuraavaksi Alfa Romeolla teknisen johtajan paikan ottaa nykyinen aerodynamiikkavastaava Jan Monchaux.

Restan paluuta Ferrarille on spekuloitu paljon jo etukäteen, koska Ferrarin alkukausi on ollut heikko. Jopa Ferrarin tallipäällikkö Mattio Binotto myönsi toukokuun lopussa, että Ferrarilla pohditaan Restan ottamista takaisin Alfa Romeolta.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kehuu Restan roolia tallin nopeassa kehityksessä kohti huippua. Suomalaiskonkari Kimi Räikkönen johdolla Alfa Romeon alkukausi on ollut kohtuullisen hyvä. Räikkönen on kerännyt 25 pistettä ja on MM-pisteissä kahdeksantena. Tallitoveri Antonio Giovinazzi on ottanut vain yhden pisteen ja Alfa Romeo on tallikisassa kuudentena.

– Haluan kiittää Simonea hänen työpanoksestansa tallin kehitykseen. Toivon hänelle parasta tulevissa työtehtävissään, Vasseur sanoi tallin tiedotteessa.

– Olen iloinen, että Jan nousee tekniseksi päällikköksi. Hän on tehnyt loistavaa työtä. Olen luottavainen, että hän pystyy johtamaan teknistä ryhmäämme tallien jatkaessa suuntaansa ylöspäin.

Ferrari ei ole vielä tiedottanut Restan paluusta Ferrarille, mutta Motorsportin mukaan se on hyvin oletettavaa. Motorsportin mukaan työsopimukseen liittyvät irtisanomispykälät estävät kuitenkin, että Restan toimimisen Ferrarin F1-tallissa tällä kaudella.

Hän työskentelee todennäköisesti Ferrarin katuautoprojekteissa ennen vuoden loppua. Restalle on aseteltu huhuissa Ferrarin F1-tallin teknisen johtajan pestiä. Ennen Alfa Romeo –pestiään Resta toimi Ferrarin F1-tallin pääsuunnittelijana neljä vuotta.

Parina edelliskautena Ferrari pystyi autollaan haastamaan menestystalli Mercedeksen. Sitä on pidetty merkkinä Restan huippuosaamisesta. Tällä kaudella Ferrari on jäänyt pahasti jälkeen Mercedeksestä. Tallienvälisessä kisan kärjessä piste-ero on Mercedeksen eduksi jo huimat 164 pistettä.

MM-PISTEET 10/21 GP:N JÄLKEEN

1. Lewis Hamilton Mercedes 223

2. Valtteri Bottas Mercedes 184

3. Max Verstappen Red Bull 136

4. Sebastian Vettel Ferrari 123

5. Charles Leclerc Ferrari 120

6. Pierre Gasly Red Bull 55

7. Carlos Sainz Jr McLaren 38

8. Kimi Räikkönen Alfa R. 25

9. Lando Norris McLaren 22

10. Daniel Ricciardo Renault 22

TALLIEN PISTEET

1. Mercedes 407

2. Ferrari 243

3. Red Bull 191

4. McLaren 60

5. Renault 39

Lue lisää:

Kimi Räikkösen uusi pomo on poikkeus F1-maailmassa – suomalaistähti on löytänyt hengenheimolaisensa: "Hän on omalla tavallaan sarjan tulevaisuus"

Nyt ei todellakaan vitkuteltu! Formulatallin mekaanikot tekivät kaikkien aikojen ennätyksen

Tallipäällikkö tyytyväinen Räikköseen – "Hyödynsi mahdollisuutensa"

Räikkönen piti venäläiskuskin takanaan, vaikka suoravauhti ei riittänyt ”oikein mihinkään” – taistelupari Räikkösestä: ”Vanhalla ukolla on vielä aseita taskussaan”

Hamilton voittoon Isossa-Britanniassa tuurin ja turva-auton avulla – täydellinen ajo ei tuonut Bottakselle palkintoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat