Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 25.2.
  • Sprinttihiihtokarsinta

HJK vahvisti huippusiirron – Lassi Lappalainen siirtyy Serie A:han: "Menee taloudellisesti seurahistorian top seitsemään"

20-vuotiaan Lappalaisen siirrosta Italian pääsarjaan neuvoteltiin pitkään.

Veikkausliiga
Lassi Lappalainen HJK
Lassi Lappalainen jatkaa uraansa Italiassa.AOP

Helsingin Jalkapalloklubi vahvistaa odotetun Lassi Lappalaisen pysyvän siirron Italian pääsarjaan Serie A:han Bolognan FC:n riveihin.

Siirto astuu voimaan heti keskiviikkona. HJK:n tiedotteen mukaan seura saa Lappalaisen siirrosta merkittävän korvauksen. Sopimus sisältää myös merkittävän jatkosiirtopykälän.

HJK kertoo tiedotteessaan, että se neuvotteli Bolognan kanssa pitkään siirron aikataulusta urheilullisesta näkökulmasta. Myös kauden jälkeen HJK olisi saanut Lappalaisesta 300 000 euroa Fifan sääntöjen mukaisesti, mutta seuran mukaan ajankohta siirrolle oli kaikkien osapuolille paras mahdollinen.

– Lassi Lappalainen on oma juniorimme, jonka ura on edennyt yhteisen suunnitelmamme mukaisesti. Siirron ajankohta on nyt erinomainen ja taloudellisesti se menee HJK:n seurahistorian top 7:ään, toteaa urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula HJK:n tiedotteessa.

20-vuotias Lappalainen pelasi kaksi edelliskautta Rovaniemen Palloseurassa lainasopimuksella ja palasi täksi kaudeksi takaisin HJK:n liigajoukkueeseen. Lappalainen on noussut myös Suomen jalkapallomaajoukkueen kokoonpanoon tämän vuoden aikana. Bologna oli päättyneellä kaudella Italian pääsarjassa kymmenes.

Nuorukainen käy Italiassa vain allekirjoittamassa sopimuksen. Lappalainen kertoi Yle Urheilulle, että hän siirtyy välittömästi lainalle MLS-seura Montreal Impactiin. HJK taas vahvisti heti hyökkäyspäätään hankkimalla riveihinsä Tim Väyrysen.

Lue lisää:

HJK reagoi nopeasti Lappalaisen siirtoon – seura hankki hyökkäyspäähän Tim Väyrysen, joka haluaa pystyä samaan kuin Teemu Pukki

Lassi Lappalainen käy Italiassa vain allekirjoittamassa sopimuksen – siirtyy heti lainalle Montrealiin: "Olen todella tyytyväinen"

HJK pelaa viiden päivän sisällä kaksi kauden tärkeintä otteluaan – Tampere ja Belgrad ovat joukkueelle yhtä arvokkaat: "Emme vertaile tulevia otteluita"

HJK selviytyi tasapelistä huolimatta jatkoon Mestarien liigan karsinnoissa – seuraava vastustaja on kivikova serbialaisryhmä

Lähteet: HJK:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat