Suora

  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki

KuPS pelaa Valko-Venäjällä unelmastaan ja himoitsee jatkopaikkaa – "Upeita hetkiä pelaajille ja valmentajille"

KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa torstaina kotijoukkue FC Vitebskiltä hyökkäävämpää peliä.

Mestarien liiga
KuPS
KuPS voitti FC Vitebskin 2–0 Kuopiossa ensimmäisessä osaottelussa.AOP

Kuopion Palloseura lähtee torstaina kamppailemaan Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen paikasta hyvistä lähtökohdista. KuPS voitti kotonaan ensimmäisessä osaottelussa valkovenäläisen FC Vitebskin maalein 2–0 viikko sitten.

Kuopiolaisille riittää siis Valko-Venäjältä kotiin tuomisena tappiokin, jotta pelit Eurooppa-liigan karsinnoissa jatkuvat. Vierasmaalilla KuPS tarraa kiinni jatkopaikkaan todella vahvasti.

Torstaina kuitenkin pelikenttä vaihtuu ja todennäköisesti myös vastustajan pelisuunnitelma, arvioi puhelimitse Vitebskistä tavoitettu KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Ensimmäinen ottelu meni mallikkaasti ja olimme valmistautuneet siihen hyvin. Nyt vastustaja on varmasti aggressiivisempi ja hyökkäävämpi, Honkavaara ennakoi Yle Urheilulle.

Honkavaaran mukaan FC Vitebsk oli ensimmäisessä osaottelussa juuri sellainen kuin KuPS odotti: tasainen pelaajanippu, josta ei kuitenkaan löydy erityisiä yksilöitä.

– He tulevat otteluun ehkä kahdella kärjellä. Vastustaja on identiteetiltään hyökkäävä joukkue eikä välty koskaan vastahyökkäyksiltä. Meillä on sitä varten hyvät pelaajat – viimeksihän se nähtiin.

"Meille tämä on iso peli"

Eurooppa-liigan karsintavaihe on KuPSille harvinaista herkkua. Honkavaaran mukaan europeleissä on aina oma hohtonsa.

– Meille Vitebsk-ottelu on iso peli, ja nyt on mahdollisuus päästä pelaamaan seuraavia kierroksia. Europelit ovat upeita hetkiä pelaajille ja valmentajille, hehkuttaa Honkavaara.

KuPSin kausi on ollut vahva myös Veikkausliigassa. Vaikka alkukausi sujui tahmeasti, on joukkue saanut kairattua itsensä tasaisessa sarjataulukossa kolmanneksi. Viimeisin tappio tuli kesäkuun alussa.

KuPSin pelaajat juhlivat voittoa FC Vitebskistä kotiyleisönsä edessä.
.AOP

Honkavaaran mukaan yksi syy joukkueen hyviin peliesityksiin löytyy loukkaantumislistasta, joka on nyt tyhjä.

– Pitää nopeasti koputtaa puuta, mutta nyt ei ole ollut yhtään loukkaantumisia. Alkukausi oli loukkaantumisten sävyttämä, ja pelaajat hakivat pelikuntoa. Nyt tilanne on toinen, Honkavaara kertoo.

Toinen syy positiiviseen vireeseen löytyy Honkavaaran pelikirjasta. Kesäkuussa joukkue palasi pelikentällä tutumpaan kenttäryhmitykseen.

Unelmana Puolan jättiläisen kohtaaminen

KuPSin seuraava Veikkausliigaottelu on jo sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan. Joukkue saapuu Suomeen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Sitä ei kuitenkaan joukkueessa vielä mietitä.

– Kyllä kaikki laitetaan nyt likoon torstaina.

Jos KuPS selvittää tiensä toiselle karsintakierrokselle, vastaan asettuu todennäköisesti puolalainen Legia Varsova. Varsovalaiset pelasivat gibraltarilaista Europa FC:tä vastaan maalittoman tasapelin ensimmäisessä osaottelussa, mutta Honkavaara uskoo, että gibraltarilaiset jyrätään torstaina Puolassa.

Varsovalaisten mahdollinen kohtaaminen saa jo Honkavaaran hymyilemään.

– Legiaa vastaan pelaaminen olisi unelma pelaajille ja valmentajille. Pääsisimme pelaamaan valtavalla stadionilla Puolan jättiläistä vastaan. Mutta ensin edessä on tiukka 90-minuuttinen torstaina.

"Jonkinlainen posse sieltä on tulossa"

Vaikka Vitebsk pääsee pelaamaan toisen osaottelun kotiyleisönsä edessä, ei ottelussa kuulla pelkästään kotijoukkueen kannattajahuutoja. Honkavaaran mukaan myöhemmin paikan päälle saapuva KuPSin apuvalmentaja Keith Armstrong kertoi, että samassa koneessa tulee lastillinen KuPS-faneja.

– Ilmeisesti henki oli kannattajaryhmässä päällä ja jonkinlainen posse sieltä on tulossa. Onhan Vitebsk kaikin puolin eksoottinen paikka, mutta vielä ei ole katukuvassa näkynyt yhtään KuPS-fania, päävalmentaja letkauttaa.

Suomalaisista joukkueista paikkaa Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle tavoittelevat myös FC Inter ja Rovaniemen Palloseura. Turkulaisseura hävisi avausottelunsa Brøndbylle lukemin 1–4. Aberdeen voitti RoPSin kotonaan 2–1.

Inter ja Brøndby aloittavat pelinsä Turun Kupittaalla kello 18.30. RoPS ja Aberdeen kohtaavat Rovaniemellä puolta tuntia myöhemmin.

Lue myös:

Huuhkajien Paulus Arajuuri ei tiedä vielä uutta osoitettaan – otteluruuhkassa painivan Brøndbyn tukipilari ei lähde aliarvioimaan Interiä

Lassi Lappalainen käy Italiassa vain allekirjoittamassa sopimuksen – siirtyy heti lainalle Montrealiin: "Olen todella tyytyväinen"

HJK reagoi nopeasti Lappalaisen siirtoon – seura hankki hyökkäyspäähän Tim Väyrysen, joka haluaa pystyä samaan kuin Teemu Pukki

HJK vahvisti huippusiirron – Lassi Lappalainen siirtyy Serie A:han: "Menee taloudellisesti seurahistorian top seitsemään"

HJK:n tuleva vastus saa jo poliisin varpailleen: "Fanien maine on melkoinen, olemme katselleet netistä"

HJK pelaa viiden päivän sisällä kaksi kauden tärkeintä otteluaan – Tampere ja Belgrad ovat joukkueelle yhtä arvokkaat: "Emme vertaile tulevia otteluita"

KuPS avasi Eurooppa-liigan karsinnat vahvasti, FC Interille selkäsauna

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat