Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu

Sarjajumboksi pudonnut Koskenkorva ei ehdi harmitella menetettyä pistepottia tärkeiden pelien alla: "Aina kun mennään polvilleen, sieltä on myös noustu"

Koskenkorva menetti miesten Superpesiksessä sunnuntaisen Kankaanpää-voiton inhimillisen erehdyksen takia. Pelinjohtaja Jukka Latvala uskoo, että joukkue kääntää kauden vastoinkäymiset vielä voitoksi. 

pesäpallo
Jukka Latvala, Koskenkorvan Urheilijat.
Koskenkorva-legenda Jukka Latvala luotsaa joukkuetta nyt toista kautta.Tomi Hänninen

Koskenkorvan Urheilijat katkaisi sunnuntaina viiden ottelun tappioputken miesten Superpesiksessä voittamalla Kankaanpään Mailan vieraissa jaksoin 2–0. Kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto tuli tarpeeseen kauden mittaan massiivisista lukkariongelmista kärsineelle joukkueelle, mutta keskiviikkona pisteet vietiin pois joukkueen peluutettua ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa.

Hyvinkäältä lainalla oleva lukkarin Atte Brandtin seurasiirron kirjaamismaksua ei ollut maksettu määräaikaan, eli viime keskiviikkoon mennessä. Kankaanpää sai ilmaiset pisteet, ja Koskenkorva putosi jaetulle jumbopaikalle yhdessä Alajärven kanssa.

Koskenkorva kohtaa Alajärven jälkeen lauantaina kotona Siilinjärven, joten käynnissä on todella merkittävä viikko "Kossun" kauden kannalta.

– Erittäin harmillinen ja valitettava tapaus tilanteessa, missä kaikki sarjapisteet ovat meille todella tärkeitä. Olen erittäin harmissani niin pelaajien, fanien, kuin koko organisaation puolesta että asia on päässyt tapahtumaan, puheenjohtaja Juha-Pekka Karvonen kommentoi seuran Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun).

– Tiedämme syyt ja miten vältämme vastaavat tapaukset jatkossa. Emme tule valittamaan tapauksesta, sillä kyse on puhtaasta inhimillisestä erehdyksestä. Säännöt ovat sääntöjä ja kunnioitamme niitä, Karvonen jatkoi.

Vaikka sääntörikkomus on selkeä, tilanne on silti erittäin turhauttava ja se olisi vältettävissä erilaisella järjestelmällä.

Seuran pesäpallojaoston puheenjohtaja ja edustusjoukkueen pelinjohtaja Jukka Latvala muistuttaa Yle Urheilulle, että monissa muissa lajeissa järjestelmä ei anna syöttää kokoonpanoon pelaajaa, jos hän on pelikelvoton.

– Onhan tämä järjestelmä kivikaudella verrattuna vaikka salibandyyn, jossa edes vitosdivarissa ei voi syöttää sellaista pelaajaa kokoonpanoon. Superpesis on valovuoden jäljessä muiden lajien järjestelmistä, ja siinä on paljon parannettavaa.

Vaikka pisteet vietiin kabinetissa, Koskenkorva voitti silti ottelun. Se antaa toivoa jatkoa ajatellen.

– Peli oli siellä meillä kolmen pisteen arvoinen, ja se tuo meille uskoa huomiseen kotipeliin Alajärveä vastaan. Vain pelaamalla voimme pärjätä. Runkosarjaa on jäljellä vielä paljon, ja siihen me vakaasti uskomme, että täältä vielä tullaan. Kausi on vielä kesken, Latvala toteaa.

Juho Hakomäki, Koskenkorva.
Juho Hakomäki aloitti kauden Koskenkorvan lukkarina, mutta häntä ei olla nähty lautasen ääressä kesäkuun alun jälkeen.Tomi Hänninen

Kiukkua ja aggressiivisuutta

Koskenkorvaa povattiin ennen kauden alkua sarjan häntäpäähän, mutta tämänhetkinen jumbosija on kaikkea muuta, mitä ryhmä lähti hakemaan. Joukkueen lautasen äärellä on käynyt jo kuusi lukkaria, ja se on vaikeuttanut ulkopelin vakauttamista.

– Totta kai ennakkolähtökohdat olivat haastavat, mutta haasteita on tullut enemmänkin vielä matkan varrella. Aina kun mennään polvilleen, sieltä polviltaan on myös noustu. Emme me tätä episodia jää märehtimään, vaan tämä tuo vain omaa kiukkua ja aggressiivisuutta lisää.

– Pisteitä on menetetty jo tässä kaudella paljon enemmänkin kuin vain tuo kolme. Meillä on voitto alla, ja siitä lähdetään eteenpäin. Huomenna tullaan uudestaan taas, Latvala vakuuttaa.

Viime kaudella 16 kertaa Tahkon paidassa lukkaroineen Brandtin lainasopimus kestää sunnuntaihin. Joukkueen lukkarina kauden alussa aloittanut Juho Hakomäki on pelannut viime aikoina siepparin paikalla. Huominen kokoonpanokin on vielä auki.

– Brandt on sunnuntaihin asti täällä, ja katsotaan torstaina, millainen kokoonpano on. Kyllähän se lukkari tästä joukkueesta jatkossa löytyy.

Lue myös:

Kirjaamismaksu jäi tekemättä – Superpesis-ottelun tulos kääntyi ylösalaisin, Koskenkorva putosi sarjajumboksi

17-vuotias jokeri nousi Alajärven sankariksi, sarjakärki Vimpeli palasi voittojen tielle Hyvinkäällä: "Harvoin näin hyvä joukkue pelaa kahta huonoa peliä putkeen"

Pesiksen suurleirin aikana pelataan Oulussa 650 pesäpallopeliä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat