Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Raitanen taipui estekisassa sadasosalla – heitti kenties ratkaisevasta hetkestä asiantuntijalle: ”Varmaan nauroi katsomossa”

Topi Raitanen ja Algerian Bilah Tabti kävivät kovan loppukirikamppailun Lapinlahden GP-kisoissa.

yleisurheilu
Topi Raitanen
Topi Raitanen teki Turussa ennätyksensä, mutta Lapinlahdella oli tukkoisempaa pitkän kisatauon jälkeen.Tomi Hänninen

Yleisurheilun GP-kisoissa Lapinlahdella Topi Raitanen jäi niukasti 3000 metrin esteissä ennätyksestään. Raitanen kirjautti ajan 8.22,76. Voiton vei sadasosan erolla dramaattisessa loppukiritaistossa Algerian Bilah Tabti.

Raitanen tuli kisaan suoraan vuoristoleiriltä Sveitsistä maanantaina aamuyöllä. Raitanen oli viimeksi kilpaillut yli kuukausi sitten Turussa Paavo Nurmen kisoissa, jossa Raitanen juoksi uuden ennätyksensä 8.21,47. Raitanen toivoi ennen kisaa uutta ennätystä, mutta nyt siitä jäätiin Lapinlahdessa märissä olosuhteissa sekunnilla.

Vielä loppusuoralla Raitanen johti. Mutta viimeinen kuivaeste ei mennyt ihan putkeen. Se kenties ratkaisi kisan, vaikka sadasosan eron voi toki löytää muualtakin.

– Varmaan (Yle Urheilun asiantuntija Jarkko) Finni nauraa katsomossa. Mutta täytyy päästä sitä harjoittelemaan, Raitanen heitti Ylen haastattelussa.

Raitanen on jo siis rikkonut Dohan MM-rajan 8.29.00. Hän tavoittelee loppuvuodesta juuri 8.20:n alitusta.

– Ei ollut kovin hyvä päivä. Oli sellaista työmiehen vääntämistä tähän paikkaan. Viimeisestä kilpailusta on yli kuukausi. Vähän loppupuolella jalkaa kiristi. Tästä on kiva lähteä viemään suorituskykyä eteenpäin kilpailujen kautta. Olemme hyvin aikataulussa. Totta kai harmittaa hävitä loppukirissä, Raitanen summasi päivänsä.

Finni ei nauranut viimeiselle Raitasen kuivaesteelle, mutta huomasi asian selostamossa.

– Muut esteet kirivaiheessakin olivat Topilta tutun hyviä. Kilometrit mentiin kärjen osalta 2.45 ja hidas kilometri oli väliin 2.52. Sillä ehkä syötiin kovin aika. Kun jalat eivät tunnu hyvältä ja juoksee 8.22, niin kyllä tämä on kutkutteleva tilanne. Vain kaksi miestä Euroopassa on juossut alle 8.20, Finni sanoi rohkaisevasti heti Raitasen kuitin jälkeen.

Lue lisää:

Näin kiljuttiin riemusta! Korte teki kotimaisen kärkituloksen sekä Hurske rikkoi vihdoin MM-rajan – molemmat silti ymmällään

Katso draamaa heti Lapinlahden GP-avauksessa! Annimari Korte otti varaslähdön, punaista korttia heilutettiin sateessa

Topi Raitanen uudella taktiikalla Lapinlahden GP-kisoihin – ennätyksen tavoitteluun suoraan vuoristosta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat