Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
  • Painin MM, vapaapaini
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
  • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
  • Urheiluruutu
  • Painin MM: Vapaapaini

Lapua palasi sarjakärkeen, Lepistö jälleen pitelemättömässä lyöntivireessä – Sotkamo löi Kempeleen kotonaan

Manse PP jäi Virkiän jyrän alle Lapualle. Miesten Superpesiksen ainoassa ottelussa Sotkamo aiheutti Kempeleelle jo seitsemännen peräkkäisen tappion.

pesäpallo
Jenna Kammi-Rahnasto, Lapuan Virkiä.
Virkiän lukkari Jenna Kammi-Rahnasto oli jälleen huippuiskussa keskiviikkoiltana. Tomi Hänninen

Viime viikolla kauden ensimmäisen tappionsa naisten Superpesiksessä Porin Pesäkarhuille kärsinyt Lapuan Virkiä palasi sarjakärkeen lyömällä keskiviikkoiltana tamperelaisen Manse PP:n suoraan jaksoin 2–0 (2–0, 6–4).

Avausjaksolla juoksut ja kolmostilanteet olivat vähissä. Molemmat pelasivat hyvää ulkopeliä, ja tähtilukkarit Senni Sallinen (Manse PP) sekä Jenna Kammi-Rahnasto (Lapua) pitivät vastustajan sisäpelin aisoissa. Ottelussa viisi juoksua iskenyt lyöjätilaston kärkinimi Janette Lepistö avasi Virkiän juoksuhanat avausvuoroparissa, ja toisen juoksun Tomi Niskasen suojatit saivat harhaheitolla.

Toisella jaksolla Manse kävi johdossa, mutta Kaisaleena Rautakorven kunnari tyhjään kenttään tasoitti tilanteen heti seuraavassa sisävuorossa. Toisessa vuorossa Lepistön kahdella juoksulla Lapua karkasi kolmen juoksun johtoon, ja vaikka Manse PP sai päätösvuorossa vielä pienen kirin aikaiseksi, eroa oli liikaa.

Jokaisen kotiottelunsa tällä kaudella voittanut Virkiä vei toisen jakson 6–4, ja se palasi sarjakärkeen pisteen erolla ohi Porin. Kolmantena oleva Kirittäret on jäänyt Virkiästä seitsemän pistettä, kun runkosarjaa on vielä kuusi kierrosta jäljellä.

Lapuan ykköspalkinnon pokkasi ansaitusti loistokautta pelaava Kammi-Rahnasto, joka on ilmoittanut uran päättyvän kuluvaan kauteen. Kaudella jo 69 (5+64) juoksua lyönyt Lepistö arvioitiin Lapuan toiseksi parhaaksi. Manse PP:n paras oli kärkilyönneissä 86-prosenttisesti (6/7) onnistunut ja yhden juoksun tuonut Henna Peltokangas. Kakkospalkinnon sai ykkösvahti Ida Lähde (6/8).

Hyvinkää nousi voittoon Lappeenrannassa

Viime pelissään Kempeleelle hävinnyt Hyvinkään Tahko hävisi avausjakson Lappeenrannassa Pesä Yseille, mutta joukkue nousi tiukan kamppailun voittoon lopulta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2–1 (1–2, 3–1, 0–0, 2–1). Ensimmäisen jakson ratkaisi lappeenrantalaisille Siiri Pulkkinen, jonka Superpesis-uran ensimmäinen ja 1+1 juoksun arvoinen läpilyönti neljännessä vuoroparissa oli liikaa Tahkolle.

Neljä juoksua ottelussa lyönyt Tahkon Pauliina Harinen oli toisen jakson hahmo, ja hänen kolmella onnistumisellaan vierasjoukkue venytti ottelun supervuoropariin. Lopullinen ratkaisu nähtiin kotiutuslyöntikisassa.

Tahko jatkaa sarjassa seitsemäntenä, ja Pesä Ysit majailee sijalla yhdeksän.

Pesä Ysien ykkönen oli Pulkkinen ja kakkonen yhden lyönyt ja yhden tuonut Sarita Heikkinen. Tahkon ykköspalkinnon sai Harinen, ja kakkonen oli etevä lukkari Anni Heikkilä.

Roope Korhonen
Kokeneella Roope Korhosella ei ollut huippupäivä, mutta hän löi silti kaksi juoksua Sotkamolle.Tomi Hänninen

Kempeleen vieraskiertue ei tuonut pisteitä

Miesten Superpesiksen ainoassa ottelussa Sotkamon Jymy löi Kempeleen Kirin Hiukan stadionilla jaksoin 2–0 (4–1, 4–0). Sunnuntain huippuottelussa Vimpelin vieraissa kukistanut Jymy takoi juoksuja tasaisesti, eikä eilen Joensuussa vierasreissunsa ensimmäisen ottelun hävinnyt Kempele päässyt pelin päälle missään vaiheessa.

Vapaataipaleella ensimmäisen juoksun saanut Sotkamo ratkaisi avausjakson toisen vuoroparin tasoittavalla, kun kolmesti ottelussa onnistunut Lauri Rönkkö kotiutti Joni Rytkösen ja Antti Kiiskinen perään Antti Korhosen. Toisella jaksolla Jymy onnistui kahdesti sekä toisessa että kolmannessa vuoroparissa.

Sotkamon ykköspalkinnon nappasi vakuuttavasti lautasen ääressä häärinyt lukkari Ville Väliaho, ja kakkonen oli Rönkkö. Kempeleen parhaaksi arvioitiin Markus Keski-Petäjä (6/8) ja toinen huomionosoituksen saanut oli Jonne Luhtavaara (4/6).

Vain kahdesti tällä kaudella hävinnyt Sotkamo on sarjassa kolmantena Vimpelin ja Kouvolan jälkeen. Seitsemännen kerran peräkkäin hävinnyt Kempele jatkaa koko heinäkuun kestäneestä tappioputkestaan huolimatta taistelua pudotuspelipaikasta sijalla yhdeksän.

Lue myös:

Kirjaamismaksu jäi tekemättä – Superpesis-ottelun tulos kääntyi ylösalaisin, Koskenkorva putosi sarjajumboksi

Sarjajumboksi pudonnut Koskenkorva ei ehdi harmitella menetettyä pistepottia tärkeiden pelien alla: "Aina kun mennään polvilleen, sieltä on myös noustu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat