Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Leo-Pekka Tähti lähetti ärhäkkään viestin maailmalle – uudessa kärkiajassa riittää vastustajille miettimistä

Leo-Pekka Tähti teki Lapinlahden gp-kisoissa sen, mitä aiemmin kesällä lupasi.

yleisurheilu
Leo-Pekka Tähti
Anssi Mäkinen / SUL arkisto

Lapinlahden rata on kelaajien mieleen. Leo-Pekka Tähti halusi lähettää kisoista vastustajilleen viestin, jota nämä saavat sulatella Dubain MM-kisoihin asti.

Tähti rykäisi Lapinlahdella 100 metriä T54-luokan kärkiaikaan 13,83, jota vastustajat saavat siis kelailla mielessään marraskuun kisoihin asti. Tulos jää vain 0,2 sekuntia Tähden ME-ajasta.

Hyvään vauhtiin kiihtyi myös T34-luokassa kilpaileva Henry Manni, joka teki kotimaisen kärkiajan 15,77. Manni on mennyt lujempaa viimeksi Rion paralympialaisissa 2016.

Tähti voitti Lapinlahdella myös 200 metrin kilpailun, mutta hän jäi ajallaan 24,96 puolisen sekuntia kauden parhaastaan.

– Sadan metrin kisa oli hyvä. Alku olisi voinut olla terävämpi, mutta loppu tuli hyvin, Tähti kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Kahdella sadalla metrillä loppu oli hyvä, mutta kiihdytykseen jäi parantamista. Märkä keli tietysti vaikutti.

Tähti lähtee paalupaikalta harjoitusjaksolleen. Manni nousi luokassaan Euroopan tilastossa toiseksi ja maailmantilastossa seitsemänneksi.

– Olen ennätyskunnossa, kun 100 metrillä tuli tuollainen aika, vaikka kiihdytykseen jäi parannettavaa. Siihen tuli yksi ohilyöntikin. 200 metrillä oli hyvä huippunopeus, mutta kiihdytys ei ollut ihan parasta, Manni tiivisti kilpailupäivänsä.

Amanda Kotaja kelasi naisten 54-luokassa kansainvälisen luokan tulokset 16,46 ja 29,97. Hän on päämatkallaan satasella maailmantilastossa toisena.

Lue myös:

Näin kiljuttiin riemusta! Korte teki kotimaisen kärkituloksen sekä Hurske rikkoi vihdoin MM-rajan – molemmat silti ymmällään

Antti Ruuskaselle mahalasku Lapinlahdella – pettyi pahasti: ”Tällaisen kisan haluaisin unohtaa nopeasti”

Raitanen taipui estekisassa sadasosalla – heitti kenties ratkaisevasta hetkestä asiantuntijalle: ”Varmaan nauroi katsomossa”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat