Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Huuhkajien Paulus Arajuuri ei tiedä vielä uutta osoitettaan – otteluruuhkassa painivan Brøndbyn tukipilari ei lähde aliarvioimaan Interiä

Talvella päättyvä sopimus saa Paulus Arajuuren mietteliääksi. Toppari keskittyy nyt vain voittamaan.

jalkapallo
Paulus Arajuuri
Paulus Arajuuri odottaa jo innolla seuraavia maajoukkuepelejä.Tomi Hänninen

TURKU. Brøndbyn suomalaistoppari Paulus Arajuuri on hyvällä tuulella. Kööpenhaminalaisjoukkue pelaa peräti neljä ottelua kahden viikon sisällä, mutta tiivis pelitahti ei puolustajaa häiritse.

Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosa turkulaisseura FC Interiä vastaan päättyi selvänumeroiseen 4–1-kotivoittoon. Viime viikonloppuna käynnistynyt Tanskan Superliiga alkoi niin ikään kolmen maalin voitolla.

Nyt edessä on ratkaiseva osaottelu Turussa eikä Arajuuri lähde millään muotoa aliarvioimaan torstai-illan vastustajaa.

– Olemme valmistautuneet Interiä vastaan normaalilla kaavalla. Olemme nyt kovassa otteluruuhkassa, kun seuraava koitos häämöttää jo sunnuntaina. Olemme yrittäneet palautua mahdollisimman hyvin ja katsoneet klippejä ottelua varten, Arajuuri kertoo.

Paulus Arajuuri Bröndby
Bröndbyn ,Paulus Arajuuri tähtää urallaan eteenpäin.AOP

Kolmen maalin johtoasema ei ole saanut Brøndbyn miehistöä kylläiseksi. Joukkueen sisällä tiedostetaan, että mikäli pelissä ei ole valmis, voi noutaja vielä tulla.

– Ei tässä auta liiaksi miettiä edellistä ottelua. Meidän pitää pyrkiä vain hyvään suoritukseen ja sitä kautta hyvään tulokseen. Sen pitäisi sitten riittää. Missään nimessä ei ole varaa löysäillä, Arajuuri toteaa.

Arajuuren mukaan Eurooppa-liiga on tärkeä asia Brøndbylle. Menestyminen Euroopan kentillä tuo luonnollisesti rahavaroja, mutta muutoinkin pärjääminen ja lohkovaiheeseen yltäminen olisi suotavaa.

– On se tärkeää. Brøndbyllä on suuret tavoitteet pelata Euroopassa. Näihin otteluihin pääseminen on aina minimitavoite joukkueelle, Arajuuri tuumaa.

Takaisin kärkikastiin

Viime kausi oli Brøndbylle pettymys. Vaikka joukkue ylsi Eurooppa-liigan karsintoihin oikeutettavalle sijalle, oli neljäs tila kaikkea muuta kuin mitä joukkue tavoitteli. Brøndby vaihtoi valmentajaa ja peräsimeen tuli Tanskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta Niels Frederiksen, jonka alku on ollut vakuuttava. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta on tullut selkeänumeroinen voitto. Sarja-avauksessa Silkeborgia vastaan Arajuuri onnistui maalinteossa.

– Ei paljon paremmin olisi kausi voinut lähteä liikkeelle. Enemmän lämmitti mieltä kuitenkin se, että saimme pidettyä nollan omissa ja täydet kolme pistettä, Arajuuri sanoo.

– Valmentaja on päässyt hyvin sisään joukkueeseen ja kaksi ensimmäistä ottelua olemme pelanneet todella hyvää jalkapalloa. Lähdemme ehdottomasti parantamaan viime kaudesta ja taistelemaan liigan voitosta, keskuspuolustaja jatkaa.

Sopimus katkolla

Arajuuren sopimus Bröndbyn kanssa päättyy talvella. Tanskalaisseura on lähihistorian saatossa ollut suomalaispelaajille ponnahduslautana kovempiin ympyröihin. Lukas Hradecky siirtyi aiemmin Saksan Bundesliigaan ja Teemu Pukki Englannin Championshipin kärkijoukkueeseen, jossa tuloksena sarjanousu Valioliigaan.

Miksei näin olisi myös Arajuuren kohdalla?

Paulus Arajuuri
Paulus Arajuuri kuuluu puolustuksen tukipilareihin niin seura- kuin maajoukkueessakin.Getty Images

– Tosi vaikeaa vastata miten käy kohdallani, mutta mielenkiintoiset ajat ovat vielä edessä. Sopimusta on vielä jäljellä ja nyt on vain keskityttävä siihen. Ei ole varaa miettiä tulevia ilmansuuntia. En sulje pois mitään, hän sanoo.

Kansainvälisen jalkapallon siirtoikkuna on auki. Markkinoilla monet asiat tapahtuvat toisinaan nopeasti ja yllättäen, mutta Arajuuri ei lähde aprikoimaan sitä, olisiko hän mahdollinen kaupan kohde.

– Jalkapallomaailmassa voi tapahtua mitä tahansa. Ainoa mihin voi itse vaikuttaa on, että pelaa mahdollisimman hyvin ja jatkaa voittamista, Arajuuri muotoilee.

Huuhkajat mielessä

Arajuuri on kuulunut jo muutaman vuoden ajan miesten A-maajoukkueen tukipilareihin. Käynnissä olevat EM-karsinnat ovat alkaneet Suomelta historiallisen hyvin. Kolme voittoa neljästä ensimmäisestä ottelusta pitävät Suomen lohkokakkosena ja kiinni historiallisessa arvokisapaikassa.

– Olihan se kova temppu, kun Italia-tappion jälkeen voitimme Armenian vieraissa. Sen jälkeen tuli kaksi voittoa. Itseluottamus kasvaa ja pitää olla tosi tyytyväinen. Kyllähän niitä tulevia pelejä taas odottaa mielellään, Arajuuri sanoo.

EM-karsinnat jatkuvat syyskuun alkupäivinä, kun Suomi pelaa kotiottelut Kreikkaa ja Italiaa vastaan.

– Nälkä ja itseluottamus kasvavat koko ajan. En malta odottaa seuraavia pelejä.

Olisivatko käynnissä olevat karsinnat ne, joista Suomi viimein pääsisi jalkapallon arvokisoihin?

– Aika näyttää, Arajuuri hymähtää.

Lue myös:

Lassi Lappalainen käy Italiassa vain allekirjoittamassa sopimuksen – siirtyy heti lainalle Montrealiin: "Olen todella tyytyväinen"

HJK reagoi nopeasti Lappalaisen siirtoon – seura hankki hyökkäyspäähän Tim Väyrysen, joka haluaa pystyä samaan kuin Teemu Pukki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat