Suora

  • Dota 2: The International

Nigeria vei Afrikan mestaruusturnauksen pronssin

Tunisia taipui neljänneksi. Perjantain loppuottelussa kohtaavat Algeria ja Senegal.

jalkapallo
Nigerian kannattajat juhlivat Afrikan mestaruusturnauksen pronssia Kairossa.
Nigerian kannattajat juhlivat Afrikan mestaruusturnauksen pronssia Kairossa.Khaled Elfiqi/AOP

Nigeria on ottanut pronssia jalkapallon Afrikan mestaruusturnauksessa. Nigeria kaatoi Kairossa pelatussa pronssiottelussa Tunisian 1-0.

Ottelun ainoan maalin teki jo kolmannella peliminuutilla Odion Ighalo. Seuratasolla Shanghai Shenhuaa edustava Ighalo pääsi pistämään pallon avopaikasta maaliin, kun nigerialaiskeskitys aiheutti sekaannuksen Tunisian maalivahdin Moez Ben Cherifian ja puolustaja Yassine Meriahin välille.

Osuma oli Ighalolle jo turnauksen viides. 30-vuotias hyökkääjä on hyvin lähellä maalikuninkuutta, sillä kukaan muu ei ole tehnyt kisoissa kolmea maalia enempää. Kolmen maalin miehistä Algerian Riyad Mahrezilla ja Senegalin Sadio Manella on vielä mahdollisuus haastaa Ighalo perjantai-illan finaalissa.

Ighalo vaihdettiin kentältä ennen taukoa hänen loukattua takareittään.

Tappiolle jäätyään Tunisia ei saanut mitään kovin ihmeellistä aikaiseksi hyökkäyspäässä ja sai vasta vajaan tunnin kohdalla lauottua ensimmäisen kerran kohti maalia.

Pronssimitali oli kolminkertaiselle Afrikan mestarille Nigerialle jo kahdeksas. Nigeria ei koskaan ole hävinnyt turnauksen pronssiottelua.

Perjantai-illan finaalissa kohtaavat Algeria ja Senegal. Senegal tavoittelee ensimmäistä Afrikan mestaruuttaan, Algeria toista.

Lue myös:

Lassi Lappalainen käy Italiassa vain allekirjoittamassa sopimuksen – siirtyy heti lainalle Montrealiin: "Olen todella tyytyväinen"HJK reagoi nopeasti Lappalaisen siirtoon – seura hankki hyökkäyspäähän Tim Väyrysen, joka haluaa pystyä samaan kuin Teemu Pukki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat