Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Kovista pelaajamenetyksistä kärsineen Suomen mestarin KaDyn avainmiehet jatkavat seurassa: "Joudumme taas taistelemaan aikaa vastaan varsin uudistuneen joukkueen kanssa"

Kampuksen Dynamon Mikko Kytölä ja Sergei Korsunov eivät käyttäneet sopimustensa ulkomaanoptioita. Valmennustiimiin liittyy Jesse Kalliokoski.

futsal
Mikko Kytölä #11, KaDy
Mikko Kytölä jatkaa KaDyssa tulevan kauden.Tomi Hänninen

Hallitseva Suomen mestari Kampuksen Dynamo on kärsinyt kesällä pahoja pelaajamenetyksiä.

Ensin mestarijoukkueen Jani Korpela ja Juha-Matti Savolainen lähtivät täysammattilaisiksi Eurooppaan, ja sitten KaDyn kova kilpailija Leijona Futsal nappasi joukkueesta Tero Intalan ja Mikko Takalan.

Nyt jyväskyläläisiä ilahdutettiin kuitenkin hyvillä uutisilla, kun sekä joukkueen kapteeni Mikko Kytölä että taitava laitapelaaja Sergei Korsunov jäävät seuraan. Molempien pelaajien sopimuksessa oli optio ulkomaille lähdöstä, mutta he eivät käyttäneet niitä.

– KaDyn tavoitteet ovat varmasti europeleissä, isoimpana unelmana pääsy Elite Roundille. Tie on kivinen, mutta pari viikkoa olemme jo liikkuneet oikeaan suuntaan. Liigassa tavoitteena on tietenkin kolmas mestaruus, Kytölä paalutti seuran tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Vaikka lähtijöitä pelaajapuolella on ollut paljon, Kytölän mukaan harjoittelurinkiin on saatu hyviä suomalaispelaajia, jotka ovat motivoituneita kehittymään.

– Isoin ongelmamme on, että tärkeimmät pelaajamme ovat niin hyviä, että he haluavat kokeilla ammattilaiselämää ulkomailla, elämää, jota KaDylla ei ole varaa tarjota pelaajilleen tällä hetkellä. Niinpä joudumme taas taistelemaan aikaa vastaan varsin uudistuneen joukkueen kanssa. Etenkin taktisten asioiden omaksuminen vaatii usein paljon.

KaDy kiinnitti myös joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsanneen montenegrolaisen Vasko Vujovicin vielä kahdeksi vuodeksi Jyväskylään. Samalla valmennustiimi täydentyi, kun seura teki sopimuksen Jesse Kalliokoskelle, joka pelasi joukkueessa kausina 2015–18. Aiempaa valmennuskokemusta Kalliokoskella on muun muassa KaDyn naisten edustusjoukkueesta kaudelta 2016–17.

– On kuin lottovoitto olla apuvalmentaja Vaskon alaisuudessa. Hän kuuluu mielestäni maailman eliittivalmentajiin. Itselläni ei ole vielä montaa valmennusvuotta takana, mutta uskon saavani tältä mieheltä tämän kauden aikana koulutuksen, jollaista moni saa koskaan valmentajan uralla näin yksilöllisesti, Kalliokoski kommentoi seuran tiedotteessa.

Futsalin kotimainen kausi alkaa syyskuun lopussa. KaDy aloittaa urakkansa jo ennen sitä elokuun lopussa Mestarien liigan karsintavaiheesta.

Lue myös:

Serie A kutsuu – Jukka Kytölälle huippusopimus

Harvinainen sopimus! Futsal-maajoukkueen maalivahti Savolainen siirtyy ammattilaiseksi Kroatiaan

Lähteet: KaDyn tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat