Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Rapakon taakse siirtynyt Robin Lod esiteltiin uuden seuran kannattajille, valmentaja innostui vitsailemaan: "Hän tuli tänne siksi, että lopettaisimme hänelle soittelun"

Robin Lodin ensimmäistä ottelua Minnesota Unitedin paidassa saadaan odotella elokuulle.

jalkapallo
Robin Lod
Robin Lod kuuluu Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan luottomiehiin.AOP

Suomen jalkapallomaajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Robin Lod, 26, vaihtoi maisemaa espanjalaisesta Sporting Gijonista rapakon taakse Minnesota Unitedin paitaan.

Pohjois-Amerikan MLS-liigassa pelaavan Minnesotan päävalmentaja Adrian Heath paljasti paikallismedialle Lodin ensimmäisten harjoitusten jälkeen, että seura on jahdannut suomalaista jo pidempään. Lod siirtyi viime kesänä Gijoniin Kreikan liigan Panathinaikosista.

– Todennäköisesti hän tuli tänne siksi, että pysyisimme hiljaa ja lopettaisimme hänelle soittelun. Tämä on ollut pitkä jahti. Olemme iloisia siitä, että se on viimein ohi, Heath vitsaili Twin Cities -lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Lodin lisäksi Minnesotassa pelaa suomalaisista maajoukkuekaveri Rasmus Schüller. Ensimmäisissä harjoituksissa Lod ja Schüller pelasivat heti parina jalkapallotennistä

– Tutusta kaverista on apua, hän voi kertoa neuvoja. Mielestäni seuralla menee hyvin. MLS ja seura kehittyvät todella nopeasti, joten iloinen ollessani mukana tässä projektissa, Lod sanaili harjoitusten jälkeen.

Lod esiteltiin kotiyleisölle Suomen aikaa viime yönä, kun Minnesota pelasi harjoitusottelun Aston Villaa vastaan. Suomalaisen ensiesiintymistä kentän puolella saadaan vielä odottaa, sillä Lod matkaa Suomeen, jossa hänen vaimonsa on viimeisillään raskaana.

Twin Cities -lehden mukaan Minnesota on kaavaillut Lodin ensimmäistä ottelua elokuun 7. päivälle. Minnesota kohtaa Portland Timbersin US Open Cupin välierässä.

Päävalmentaja Heath tietää saaneensa komentoonsa monipuolisen pelaajan.

– Hän on teknisesti erinomainen pelaaja. Molemmat jalat ovat vahvoja, hän voi pelata kummallakin laidalla keskustassa. Hän tulee olemaan meille tänä vuonna todella iso palanen.

Lue myös:

Huuhkajien Lod siirtyy Espanjasta MLS-liigaan – Minnesota yritti houkutella suomalaista riveihinsä jo vuosi sitten

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat