Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

13 peräkkäisen SM-mitalin kulmakivi kertoo, miksi siirtyy kovaan kilpailijaan: ”Nyt piti oikeasti vaihtaa joukkuetta"

Lappeenrannan Catzin konkari Jelena Reshetko jatkaa menestyksekästä koripallouraansa hallitsevan Suomen mestarin Kotkan Peli-Karhujen riveissä.

koripallo
Elena Reshetko
Jelena Reshetko ei enää tulevalla kaudella edusta Lappeenrannan Catzia.Tomi Hänninen

Torstaina julkaistiin suomalaisilla koripalloparketeilla suuri siirtouutinen, kun hallitseva Suomen mestari Peli-Karhut tiedotti hankkineensa Jelena Reshetkon. 33-vuotias Reshetko tunnetaan 2000-luvun kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kulmakivenä.

Venäläissyntyinen Reshetko on voittanut Catzissa kuusi Suomen mestaruutta. SM-mitalin Reshetko on napannut Catzin kanssa 13 vuotena peräkkäin. Hän on yksi sarjan parhaista pelaajista.

Reshetko kertoo, että nyt oli hyvä aika vaihtaa joukkuetta.

– Peli-Karhut oli hyvä vaihtoehto. Olen todella tyytyväinen, viime kesänä Suomen kansalaisuuden saanut Reshetko kertoo Yle Urheilulle.

Pietarissa eli silloisessa Leningradissa syntynyt Reshetko siirtyi Catzin riveihin jo B-juniorina. Viime kausi oli Reshetkolle kaiken kaikkiaan jo 19:s Catz-paidassa. 184-senttinen korinaluspelaaja myöntää, että moni varmasti yllättyi siirrosta.

– Totta kai. Monelta on tullutkin viestiä. Halusin vain vähän vaihtelua omalle koripallouralle. Oli kiva pelata Catzin kanssa. Mutta nyt on toinen joukkue. Kotkaan ei ole niin pitkä matkakaan, Reshetko toteaa.

Siirrosta huolimatta Reshetko ei siis muuta Kotkaan, vaan perheen koti pysyy yhä reilun 100 kilometrin päässä Lappeenrannassa. Reshetkolla on vuoden ikäinen poika ja alakouluikäinen tytär. Hän tekee jatkossa esimerkiksi fysiikkaharjoituksia Lappeenrannassa.

– Koko perheen muuttaminen olisi aika vaikeaa. Oli kivaa, että Peli-Karhut antoi valita asuinpaikan. Se oli todella tärkeää, Reshetko avaa.

Kysyntää aiempinakin vuosina

Kahtena edelliskautena Peli-Karhut on vienyt Catzin edestä Suomen mestaruuden tiukkojen vaiheiden jälkeen. Viime vuonna Catzin hopea oli kova juttu vaikean alkukauden jälkeen. Reshetkolla oli iso panos kevään nousussa mitaleille.

Reshetkon mukaan Peli-Karhut on kysynyt hänen peräänsä pari kertaa aikaisempanakin vuotena, mutta perhekuvioiden kanssa riitti kiirettä Lappeenrannassa.

– Nyt minusta tuntui, että piti oikeasti vaihtaa joukkuetta. Halusin nähdä jotain muuta. Kotkassa on hyvä organisaatio, Reshetko sanoo ja kehaisee myös päävalmentaja Roope Mäkelän pelikuvioita.

Elena Reshetko
Jelena Reshetko (vas.) taisteli viime kaudella Suomen mestaruudesta Peli-Karhuja vastaan. Tomi Hänninen

Reshetko on palannut liigaparketeille kesken kauden kahtena edellisvuotena. Hän odottaakin, että voi valmistautua vetämään täyden kauden. Kotkassa Reshetko janoaa jo uransa seitsemättä Suomen mestaruutta. Mitaleita on jo siis yhteensä 13. Edellä kaikkien aikojen tilastossa ovat vain 23 mitalin Lea Hakala ja 15 mitalin Airi Sanden.

– Haluan aina pelata mestaruudesta, Reshetko painottaa asennettaan.

Sarjan parasta pitkään päähän

Päävalmentaja Mäkelä on todella iloinen uudesta hankinnastaan.

– On iso kunnia, että Reshetko tulee meidän joukkueeseen. Olemme todella tyytyväisiä. Etsimme joukkueeseen pitkään päähän vahvistusta. Saimme sarjan parhaan, Mäkelä iloitsi.

Liigaparketeilla on toistaiseksi nähty mielenkiintoisia käänteitä kesän aikana. Forssan Alku on kasannut kovaa joukkuetta. Useampi kotimainen huippunimi, kuten Taru Tuukkanen, on siirtynyt joukkueeseen.

Mäkelän mukaan Reshetkon hankinnan jälkeen Peli-Karhuissa alkaa olla kasassa mestaruudesta taisteleva joukkue. Yksi amerikkalaisvahvistus uupuu vielä joukkueen kokoonpanosta. Reshetkon lisäksi konkarikaartia edustaa Minna Sten.

– Forssa kasaa ihan hurjaa joukkuetta. Olemme heidän haastajia. Mutta meillä on hyvä tilanne. Meillä on kokeneita pelaajia ja on tarkoitus nostaa enemmän nuoria pelaajia mukaan. Peli-Karhuissa tehdään hyvää juniorityötä ja yritämme nostaa pelaajia ylöspäin, Mäkelä toteaa.

Lue lisää:

Korisliigan pelaajatähti Lena Reshetko siirtyy Catzista Peli-Karhuihin

Huippukoripalloilija teki paluun koriskentälle kesken äitiysloman: "Yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon"

Peli-Karhut punnersi voiton jännitysnäytelmässä – Kotkassa juhlitaan Suomen mestaruutta toista kertaa peräkkäin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat