Purola jäi niukasti ulos nuorten EM-finaalista, viisi juoksijaa kahden sadasosan sisällä – Kähärä nappasi kaksi loppukilpailupaikkaa

17-vuotias Jessica Kähärä oli alle 20-vuotiaiden EM-kisojen avauspäivän kovin suomalaisnimi.

Jessica Kähärä nappasi Ruotsissa kaksi EM-finaalipaikkaa. Kuva Turusta aiemmin tältä kesältä. Kuva: Tomi Hänninen

Yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kisojen avauspäivänä Ruotsissa Boråsissa kolme suomalaista on edennyt loppukilpailuihin. Jessica Kähärä meni loppukilpailuun sekä kolmiloikassa että korkeudessa. Kolmiloikan karsinnassa Kähärä oli kahdeksas tuloksella 12,88. Korkeudessa Kähärä pääsi finaaliin tuloksella 181. 17-vuotias monilahjakkuus jakoi korkeuden karsinnassa seitsemännen sijan. Kumpikin finaali on lauantaina vain kahden tunnin erolla toisistaan.

– Vähän tiukka se aikataulu on, jos korkeushyppy venyy, mutta toivottavasti se onnistuu, Kähärä tuumi Urheiluliiton tiedotteessa.

6 kilogramman moukarin karsinnassa Oskari Lahtinen paransi ennätyksensä lukemiin 71,30. Se riitti yhdeksäntenä EM-finaaliin. Lahtinen oli kauden parhaiden vertailussa ennen karsintaa vasta 15:s. Keihäässä Julia Valtanen heitti heti ensimmäisellä yrityksellä yli karsintarajan 52 metriä. Valtasen kaari kantoi 53,21. Se on hänelle kauden paras.

Miesten 100 metrin välierissä Samuel Purola karsiutui todella niukasti EM-finaalista. Hän jäi aikavertailussa vain sadaosan finaalipaikasta. Purolan aika oli 10,53. Taisto finaalipaikasta oli todella tiukka sillä sijat 7–11 olivat kaikki sadasosan sisällä. Aikavertailussa viimeisen paikan finaaliin vei Saksan Nick Kocevar.

Saksan Simon Wulff pääsi finaaliin, vaikka juoksi Purolan kanssa saman ajan 10,53. Wulff oli suoraan kahden parhaan joukossa ensimmäisessä välierässä.

Purola oli omassa välierässään neljäs. Purola oli ennen EM-kisoja kauden parhaiden vertailussa jaetulla seitsemännellä sijalla 100 metrillä. Hän oli rajun flunssan kourissa ennen EM-kisoja.

– Ei oikein löytynyt hermotusta. Olin väsynyt, Purola totesi välierän jälkeen Urheiluliiton tiedotteessa.

Alkuerissä Purola oli vielä terävänä, mutta välierissä olo oli kadonnut.

– Oli iso arvoitus, että miten juoksu kulkee. Alkuerissä tuntui kuitenkin hyvältä, joten tämä oli sikäli positiivinen kisa, että näin väläyksiä siitä, että kunto on tulossa, Purola sanoi.

Lue lisää: