Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Diallon puskumaali toi pelirauhan – KuPS tyylitteli jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa

Valko-Venäjällä 1-1-tuloksen pelannut KuPS eteni jatkoon jalkapallon Eurooppa-liigan 1. karsintakierrokselta yhteismaalein 3-1.

jalkapallo
Babacar Diallo #15, KuPS
Kuvassa KuPSin maalintekijä Babacar DialloTomi Hänninen

Sateen kastelemalla, märällä kentällä maalinteon aloitti ensimmäistä puoliaikaa pääsosin hallinnut kotijoukkue FC Vitebsk. Vasemmalta lähtenyt keskitys meni KuPS-miehistön ohi, ja takatolpalta pääsi viimeistelemään 37-vuotias konkari Artem Stargorodsky ottelun 27. minuutilla. Kuopiolaisten paras jakso ajoittui avauspuoliajan loppuhetkille.

Otteluparin ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alussa. Savolaiset uhittelivat ensin vaarallisella Tabi Mangan vapaapotkulla vastustajaa, mutta sen jälkeinen lyhyt kulma tuotti huipputärkeän vierasmaalin. Ayarna keskitti oikealta tarkan ja kierteisen pallon maalin eteen, josta Babacar Diallo nousi korkeimmalle puskien KuPSille 1–1-tasoituksen 53. minuutilla.

FC Vitebsk teki osuman jälkeen vaihtoja ja muutti peliryhmitystä, mutta se ei tuonut riittävästi lisäpuhtia kotijoukkueelle, joka olisi tarvinnut Diallon onnistumisen jälkeen peräti kolme lisämaalia jatkoon päästäkseen.

KuPS pelasi toisen puoliskon loppuminuutit fiksusti pois ja puolusti laadukkaasti 1–1-tulosta. Vieraiden vaihtomies Tuco pamautti pallon lopussa tolppaan.

"Kolme neljännestä pelattiin hyvin"

KuPSin Ilmari Niskanen sanoi joukkueensa pelanneen Eurooppa-liigassa vahvan ensimmäisen kotiosan ja lopulta ottelusarjassa kolme neljäsosaa hyvin.

– Toinen puoliaika oli meiltä hyvä, mutta kyllä meillä oli ongelmia ensimmäisellä puoliajalla, jolloin vastustaja pääsi pyörittämään ihan liikaa. Kopissa puhuttiin tauolla asiat selväksi. Saimme sen hemmetin tärkeän vierasmaalin siihen jakson alkuun. Sen jälkeen homma oli ihan kontrollissa, tuumi eurohuumasta nauttiva Niskanen.

Ilmari Niskanen #11, KuPS
Ilmari Niskanen #11, KuPSTomi Hänninen

FC Vitebsk oli jopa epätoivoinen 1–1-tasoituksen jälkeen, varsinkin kun hyvävireinen suomalaisseura suorastaan tyylitteli siinä vaiheessa.

– Onnistuimme hyvin, mutta emme nähneet vielä mitään täydellistä peliä. Meillä ovat tavoitteet kuitenkin korkealla, koska joukkueemme on todella laadukas. Kyllä me 3. tai 4. kierrokselle haluamme edetä, vaikka se toki vaatii täydellisen onnistumisen.

Legia Warsova seuraavaksi

Kuopiolaiset pitävät ainoana suomalaisseurana lippua yllä Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella, jossa KuPS kohtaa puolalaisen, moninkertaisen mestariseura Legia Varsovan.

– Vastassa on Puolan, jopa Euroopan suurseura. Uskon, että pelin juoni on aika lailla samanlainen kuin pelasimme viime vuonna FC Kööpenhaminaa vastaan.

– Legia saattaa olla vielä jopa kovempi kuin Köpis, jota vastaan pelasimme tasaiset matsit. En näe yhtään syytä, miksemme voisi mennä jatkoon Legiaa vastaan. Peliä pitää tietysti parantaa ja täydellisen onnistumisen se kyllä vaatii, myönsi Niskanen.

Aiemmin torstaina FC Inter ja RoPS eivät selviytyneet jatkoon, vaikka kaksikko taisteli kotiosissa esimerkillisesti. Turkulainen FC Inter kaatoi jopa tanskalaisen suurseura Bröndbyn 2–0, mutta hävisi yhteismaaleissa 3–4.

Kello 00.22 juttuun lisätty Ilmari Niskasen kommentit

Lue lisää:

Jatkoon taistellut KuPS Puolan suurseuran Legian kyytiin – "Emme nähneet vielä täydellistä peliä"

RoPS aloitti mykistävästi Eurooppa-liigan karsinnoissa – varomaton temppu pilasi mahdollisuudet yllätykseen: "Pilkku oli ihan turha"

Interiltä komea nousu Turussa! Bröndby niukasti jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa – "Kukaan ei voita enää meitä Veikkausliigassa tällaisen säilyessä"

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat