Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Tiukoille meni! Suomalaistoivo Saga Andersson täpärästi EM-finaaliin – seiväs katkesi dramaattisesti verryttelyssä

Saga Anderssonin 390-tulos riitti niukasti paikkaan U20 EM-kisojen seiväsfinaalissa.

yleisurheilu
Saga Andersson
EM-seiväskarsinta oli tiukka paikka Saga Anderssonille. Tomi Hänninen

Seiväshyppääjä Saga Andersson joutui todella tiukoille jo karsintakilpailussa yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Boråsissa. Suomen vahvimpiin mitalitoivoihin kisoissa lukeutuva Andersson jäi karsinnassa tulokseen 390, mutta pääsi kuitenkin täpärästi loppukilpailuun.

Andersson ylitti avauskorkeutensa 390 heti ensimmäisellä hypyllään, mutta seuraava korkeus 405 oli hänelle liikaa. Tulos 390 riitti karsintakilpailussa jaetulle 12. sijalle. Andersson joutui jännittämään kohtaloaan oikein toden teolla, mutta pelastui pinteestä. Finaaliin pääsivät kaikki 390:n ensimmäisellään selvittäneet eli yhteensä 16 naista.

Andersson kertoi kilpailun jälkeen Urheiluliiton verkkosivuilla, että häneltä oli katkennut seiväs alkuverryttelyssä. Etusormi sai tilanteessa tärskyn.

– Oli ensimmäinen kerta minulle, kun seiväs katkesi niin, että olin sitä taivuttamassa. Etusormen tuntumaan tuli vähän turvotusta, mutta sillä pystyi hyppäämään, Andersson kertoi.

Seipään katkeaminen vaikeutti myös karsintahyppyjä. Katkennutta seivästä olisi tarvittu 405:n ylitykseen.

– Nyt jouduin käyttämään liian jäykkää seivästä, mutta toisaalta ei sitten tarvitse miettiä mitä seivästä finaalissa käyttää, Andersson totesi.

Seiväsfinaalin tulosraja oli 415, jonka ylitti vain venäläinen Aksana Gataullina. Kiia Jullenmaa (370) ja Minttu Koskiaho (370) karsiutuivat jatkosta. Naisten seiväsfinaali kilpaillaan sunnuntai-iltana.

Eemil Helander jatkaa finaaliin 3 000 metrin estejuoksussa. Helander juoksi alkuerissä ajan 9.08,46 ja sijoittui erässään seitsemänneksi. Helander lunasti finaalipaikkansa aikavertailun perusteella. Belgialainen Tim van de Velde juoksi alkuerien kovinta vauhtia (9.03,64). Helander oli alkuerien kokonaistulosten 12:s.

Lue lisää:

Suomen joukkue 19-vuotiaiden EM-kisoihin nimetty – Saga Andersson lähtee kultajahtiin Euroopan tilastokärkenä

Purola jäi niukasti ulos nuorten EM-finaalista, viisi juoksijaa kahden sadasosan sisällä – Kähärä nappasi kaksi loppukilpailupaikkaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat