Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Heliövaara/Ruusuvuori nelinpelin finaaliin Hollannissa

Harri Heliövaaran ja Emil Ruusuvuoren hienot otteet jatkuivat ATP Challenger -turnauksessa Hollannissa. Kaksikko eteni nelinpelissä sunnuntaiseen loppuotteluun.

urheilu
Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori
Harri Heliövaara ja Emil RuusuvuoriTennisliitto

Perjantaisessa välierässä neljänneksi sijoitettuja, ensimmäistä kertaa ammattilaiskiertueella parina pelaavia Harri Heliövaaraa (nelinpelin ATP-191) ja Emil Ruusuvuorea (nelinpelin ATP-295) vastaan asettuivat sijoittamattomat saksalaiset Andre Begemann (nelinpelin ATP-141)/Julian Lenz (nelinpelin ATP-709). Begemann on ollut parhaimmillaan nelinpelin maailmanlistalla 36.

Välierä lähti suomalaisittain heikosti liikkeelle, mutta toisessa erässä kentälle astelivat sisuuntuneet suomalaiset. Kolmanteen, tasaiseen erään venyneessä ottelussa tarvittiin lopulta 24 peliä. Ottelutiebreikissa Begemann/Lenz pääsi yrittämään kahdesti ottelun päättämistä tilanteessa 9-7. Lopulta Heliövaara/Ruusuvuori tuuletti otteluvoittoa ja finaalipaikkaa eräluvuin 4–6, 6–1, 13–11.

– Tekee kyllä hyvää ottaa voitto näinkin tiukasta matsista. Vastustajat aloittivat vahvasti, mutta päästiin onneksi syötöllä paremmin mukaan toisessa erässä. Ottelutiebreakissa homma oli taas ihan yksittäisistä pisteistä kiinni, mutta onneksi kääntyi nyt meille. Syötöissä oltiin vahvoja ja viimeistely oli hitusen verran parempaa lopussa kuin vastustajilla, kommentoi Heliövaara.

- Harrilta löytyy sen verran kokemusta, että hyvää taktiikkaa ja vinkkejä tulee tarvittaessa. Tähän mennessä olemme pystyneet pelaamaan omien vahvuuksien kautta ilman vastustajien analysointia, jatkoi Ruusuvuori.

Loppuottelu on vuorossa sunnuntaina. Siinä vastaan asettuu joko kolmanneksi sijoitetut intialaiset N Vijay Sundar Prashanth/Vishnu Vardhan tai hollantilaiset Jesper De Jong/Ryan Nijboer. Turnaus on palkintoarvoltaan 46,600 euroa ja se pelataan massakentillä.

Viimeisin suomalaispari, joka on juhlinut nelinpelin turnausvoittoa ATP Challenger -tasolla on Heliövaara/Henri Laaksonen, jotka voittivat turnaukset viime kesänä Ruotsin Båstadissa ja Yhdysvaltojen Charlottesvillessa. Tätä ennen ATP- ja ATP Challenger -tasolla on juhlinut Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen, jotka voittivat ATP-turnauksen Kitzbühelissa ja ATP Challenger -turnauksen Helsingissä vuonna 2014.

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat