Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Harvinainen takaportti auttoi! Suomalainen keihäslupaus venyi ennätyksellään EM-finaaliin hämmentävien vaiheiden jälkeen

Sofia Pölkky ei voinut heittää torstain karsinnassa järjestäjien virheen takia, mutta perjantaina hän kiskoi ennätyksensä seitsenottelun keihäskisan yhteydessä.

yleisurheilu
Sofia Pölkky
Sofia Pölkky ei ole normaalisti hyvä kilpailemaan peräkkäisinä päivinä, mutta Ruotsissa sekin onnistui. Arkistokuva.Hasse Sjögren/SUL Kuva-arkisto

Suomalainen keihääheittäjä Sofia Pölkky eteni jännittävien vaiheiden jälkeen alle 20-vuotiaiden EM-kisojen finaaliin Ruotsissa Boråsissa.

Pölkky ei saanut torstaina varsinaisessa karsintakilpailussa käyttää keihästä, jolla hän normaalisti kilpailee. Se johtui kisajärjestäjien virheestä. Mutta tilanne hyvitettiin mielenkiintoisella takaportilla tänään perjantaina.

Hän pääsi heittämään karsintaheitot seitsenottelun keihäänheiton yhteydessä. Pölkky rikkoi toisella heitollaan karsintarajan 51 metriä. Pölkky teki ennätyksensä 52,73.

– Tähän oli aika vaikea valmistautua, kun kaikki lataus purkautui karsinnassa torstaina ja minä en yleensä ole hyvä kilpailemaan peräkkäisinä päivinä, Pölkky sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Pölkyn ennätysparannus oli komea, koska aiempi ennätys oli keihäskarnevaaleilla kesäkuun lopussa syntynyt 50,62.

– Tiesin, että minussa on nuo metrit. Finaaliin lähden parantamaan ennätystä, Pölkky sanoi.

Sunnuntain finaalissa Pölkky on kolmastoista heittäjä eli hän ei pudottanut perjantain heitoillaan ketään pois. Hän oli kaiken kaikkiaan nyt karsinnan seitsemäs. Toisena suomalaisena kilpailee finaalissa Julia Valtanen, joka kiskoi torstain karsinnassa kauden parhaansa 53,21.

Lue lisää:

Komeaa suomalaisjälkeä nuorten EM-yleisurheilussa! Mattila ja Killinen ykkösinä finaaleihin

Tiukoille meni! Suomalaistoivo Saga Andersson täpärästi EM-finaaliin – seiväs katkesi dramaattisesti verryttelyssä

Purola jäi niukasti ulos nuorten EM-finaalista, viisi juoksijaa kahden sadasosan sisällä – Kähärä nappasi kaksi loppukilpailupaikkaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat