Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta

Lapualle yllätystappio, runkosarjan voittokamppailu entistä tiukempi

Lapuan Virkiä hävisi Seinäjoen Maila-Jusseille 0-1 ja jäi ilman tärkeitä pisteitä naisten superpesiksen voittokamppailussa.

Lapua
Lapuan pesisnaiset kuvassa
Tomi Hänninen

Naisten superpesiksen kärkijoukkue Lapua kärsi yllätystappion Seinäjoella. Kotijoukkue voitti 1–0 (2-2, 1-0).

Lapua hallitsi avausjaksoa, mutta lahjoitti jaksovoiton pois kahden juoksun arvoisella harhaheitolla. Toisella jaksolla Seinäjoelle riitti yksi juoksu. Laura Kerola kotiutti Laura Nurmelan ulkokentän pompotellessa palloa linjassa. Tappio oli Lapualle vasta kauden toinen.

Muissa otteluissa Tampere murjoi vieraissa Lappajärven 2–0 (10-0, 8-0) ja taistelee yhä kotiedusta pudotuspeleihin juuri Seinäjokea vastaan. Mynämäki-Rauma päättyi 0–2 (2-3, 2-3).

Runkosarjan voitolla suuri merkitys

Runkosarja lähestyy loppuaan. Lapua johtaa edelleen sarjaa pisteen erolla Porin Pesäkarhuihin, mutta se on pelannut ottelun enemmän kuin Pori ja kolmantena oleva Jyväskylän Kirittäret. Kirittäret on seitsemän pistettä keulaa perässä.

Runkosarjan voitto on erittäin merkityksellinen naisten superpesiksessä, jossa kolme kärkijoukkuetta on muita pykälää tai kahta parempia. Mikäli sarjan kärkikolmikko selvittää aikanaan puolivälierävaiheen, joutuu runkosarjan toinen ja kolmas vastakkain välierissä. Runkosarjan ykkösen vastus tulee olemaan siis lähtökohtaisesti selvästi helpompi ja tie finaaliin helpompi.

Lapuan viimeisissä peleissä on haastetta, sillä se kohtaa vielä Jyväskylän kahdesti, kotona ja vieraissa. Matkapeleistä jäljellä on myös Rauman reissu. Lappeenranta ja Mynämäki pitäisi kaatua kotona.

Porin loppukauden ohjelmaan mahtuu kaksi hankalaa reissua Tampereelle. Lisäksi vieraissa vastassa ovat sarjan viimeinen Lappajärvi ja paikallisottelussa Rauma. Kotikentälle saapuvat Seinäjoki ja Mynämäki.

Jyväskylällä on kaksi kohtaamista sarjakärjessä olevaa Lapuaa vastaan. Jyväskylään saapuvat myös Tampere ja Rauma. Vierasreissukohteet ovat Hyvinkää ja Lappeenranta.

Kolmikon loppukauden ohjelmat ovat tasaiset, mutta Porilla niukin naukin muita helpompi. Joka tapauksesta runkosarjan voittokamppailusta tulee erityisen maukas.

Lue myös:

Kun Lapuan Janette Lepistö rikkoi 55 vuotta vanhan ennätyksen, ei hän ollut siitä moksiskaan – lyöjäkuningatar paljasti, miksi Virkiän kausi on alkanut hurjalla voittoputkella

Lyöjäkuningattaruudesta taisteleva Aino-Kaisa Mantere tietää omat vahvuudet ja vastustajien heikkoudet – "Kyllähän lukkaria pitää vähän muistuttaa, jos on ollut heikko päivä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat