Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Mitalivaroitus? Topias Laine jysäytti keihään karsinnassa ensimmäisellään uuden ennätyksensä ja marssi finaaliin

18-vuotias Topias Laine heitti alle 20-vuotiaiden EM-kisojen keihäskarsinnassa 76,26 metriä.

yleisurheilu
Topias Laine
Topias Laine lennätti keihään karsinnassa kepin uusiin ennätyslukemiin. SUL-arkisto / Anssi Mäkinen

Suomen tulevaisuuden suuri keihästoivo Topias Laine hoiti karsinnan alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa tyylikkäästi. Laine jysäytti ensimmäisellä heitollaan oman ennätyksensä 76,26 metriä, jolla hän selvitti kirkkaasti karsintarajan 72 metriä.

Karsintaheitollaan Laine paransi kesäkuista ennätystään reilun metrin verran.

– Karsinnassa nähtiin, että kaikki ovat hyvässä kunnossa. Saa sitten nähdä mitä sunnuntaiksi luvattu sade porukalle tekee. Itse olen siihen valmis, Laine kommentoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Lopputuloksissa Laine oli karsinnan kolmas. Edelle ylsivät tämän kauden tilastokolmonen Krišjanis Suntažs 77,75-metrisellä ja tilastoykkönen Cedric Sorgeloos 77,49-metrisellä.

Laine on kisoissa yksi Suomen mitalitoivoista. Hän oli aiemmalla kauden parhaallaan 75,18 Euroopan alle 20-vuotiaiden tämän kauden tilastossa neljäntenä. Tilaston kärjessä keikkuu Belgian Sorgeloos 79,82-metrisellään.

Keihäsfinaaliin suomalaisista ylsi myös Teemu Narvi, joka rykäisi kolmannellaan keihään 74,20 metriin. Tulos on Narvin tämän kauden paras. Kaksi ensimmäistä heittoa kantoivat reilut 66 metriä.

– Olkapääni on sellainen, että se rupeaa toimimaan vasta, kun on heittoja alla. Sen kanssa pitäisi tehdä töitä ja samalla koettaa säästää sitä, Narvi sanoi liiton tiedotteessa.

Narvi heitti karsinnassa kuudenneksi pisimmälle.

B-karsintaryhmässä heittänyt Aleksi Yli-Mannila jäi karsinnan ulkopuolelle. Hänen parhaakseen jäi ensimmäinen heitto, joka kantoi 66,89 metriä. Yli-Mannila oli karsinnan 19:s.

Keihään finaali heitetään sunnuntaina kello 13.14 Suomen aikaa.

Jo aiemmin lauantaina iloisia suomalaisuutisia toi kuulantyöntäjä Kaisu Eskelinen, joka pukkasi itsensä sunnuntaiaamupäivän finaaliin tuloksella 14,89. Finaalista ensimmäisenä karsiutunut Maria Maggoulia työnsi vain kuusi senttiä Eskelisen parasta lyhyemmälle.

Karsintaraja kuulantyönnössä oli 15,40 metriä. Tuon rajan yli rautapallon lennätti vain neljä urheilijaa. Karsinnassa pisimmälle työnsi Hollannin Jorinde van Klinken, jonka ensimmäinen työntö kantoi 16,90 metriä.

Kuulan finaali käydään sunnuntaina kello 11.30 Suomen aikaa.

Päivällä 200 metrin välierissä juossut Eero Hirvonen ei selvittänyt tietään finaaliin. Hirvonen oli välierien 13:s ajalla 21,47. Ranskalainen Paul Tritenne lunasti viimeisen finaalilipun ajallaan 21,36.

Muokattu 20.7.2019 kello 15.40: Lisätty Aleksi Yli-Mannilan tulos ja karsinnan sijoitukset.

Lue myös:

Suomen 18-vuotias keihästoivo on poikkeustapaus: Topias Laine harjoittelee paljon pikajuoksijoiden kanssa – havittelee "isojen poikien" kisoista nuorten EM-mitalia

Harvinainen takaportti auttoi! Suomalainen keihäslupaus venyi ennätyksellään EM-finaaliin hämmentävien vaiheiden jälkeen

Komeaa suomalaisjälkeä nuorten EM-yleisurheilussa! Mattila ja Killinen ykkösinä finaaleihin

Tiukoille meni! Suomalaistoivo Saga Andersson täpärästi EM-finaaliin – seiväs katkesi dramaattisesti verryttelyssä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat