Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Mahtavaa! Emma Kimiläinen taisteli ensimmäisen voittonsa uudessa formulasarjassa, vaikka sai huonon lähdön

Emma Kimiläinen juhli ensimmäistä voittoaan naisten formulasarjassa. Hän oli ykkönen Hollanissa Assenin kisassa.

Formula 1
Emma Kimiläinen
Matthias Hangst/Getty Images

Emma Kimiläinen otti historiallisen voiton naisten formulasarjan osakilpailussa Hollannissa Assenissa. Kimiläinen oli aiemmin lauantaina ottanut sarjassa ensimmäisen paalupaikkansa. Mutta Kimiläinen sai huonon lähdön. Heti ensimmäisessä mutkassa brittikuljettaja Alice Powell ohitti Kimiläisen. Toinen brittikuljettaja Jamie Chadwick oli lähellä myös ohittaa Kimiläisen, mutta suomalainen piti kakkossijansa vaikeuksien jälkeen.

30 vuotta heinäkuun alussa täyttänyt moottoriurheilukonkari ei kuitenkaan luovuttanut. Naisten formulasarjan eli W Seriesin kilpailut kestävät 30 minuuttia ja sen jälkeen vielä yhden kierroksen. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Kimiläinen pääsi erittäin lähelle Powellia. Brittikuski sortui ajovirheeseen ja veti mutkan leveäksi. Kimiläinen pääsi kuittaamaan Powellin ja otti takaisin kärkipaikan itselleen.

Lopussa Powell ei enää pystynyt haastamaan Kimiläistä. Voittoero oli peräti yli viisi sekuntia.

Assenin kisa oli historian ensimmäisen naisten formulasarjan kauden viimeistä edellinen. Sarjassa ajetaan vain kuusi kilpailua. Edellisessä kisassa Norisringillä Kimiläinen oli viides. Hän koki heti kauden avauskiassa kovaa epäonnea, kun kanadalainen Megan Gilkes törmäsi rajusti Kimiläisen auton kylkeen. Tärskyn jälkeen suomalainen kärsi pää- ja niskakivuista. Hän joutui sivuun kahdesta seuraavasta osakilpailusta.

Paluun jälkeen Kimiläinen on kuitenkin nyt osoittanut vauhtinsa. Assenissa ajetaan vielä sunnuntaina mestaruustaistoon ulkopuolinen W Series -kilpailu. Siinä lähtöjärjestys on käänteinen eli Kimiläinen starttaa viimeisestä lähtöruudusta.

Viimeinen kauden virallinen kisa on luvassa Englannissa Brands Hatchin radalla 11. elokuuta. Aika-ajot ajetaan 10. elokuuta. Kimiläinen on noussut sarjan pisteissä jo kuudenneksi, vaikka on ollut kahdesta kisasta sivussa. Kimiläisellä on kasassa 35 pistettä. Kolmanneksi ajanut Jamie Chadwick johtaa sarjaa 98 pisteellään.

Lue lisää:

Historiallinen temppu: Emma Kimiläinen nappasi ensimmäisen paalupaikkansa naisten formulasarjassa

Emma Kimiläinen palaa takaisin kilparadoille – kolarista seuranneet vaivat ovat viimein helpottaneet

Suomalainen formulakuljettaja on onnistunut hirvittävän vaikeassa tehtävässä – Emma Kimiläinen voi olla pian lähes puoli miljoonaa euroa rikkaampi, mutta se ei ole tärkein juttu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat