Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Thibaut Pinot voitti pyöräilyn uskomattoman kärsimysnäytöksen Tourmalet’lla – Alaphilippe jatkaa hämmentävää Touriaan keltapaidassa

Kokonaiskisaa johtava Julian Alaphilippe ajoi maaliin toisena. Geraint Thomas putosi kärkijoukosta.

pyöräily
Julian Alaphilippe irvisti Tourmalet'n nousussa.
Julian Alaphilippe irvisti Tourmalet'n nousussa.Yoan Valat, AOP

Ranskan ympäriajon 14. etappi päättyi ranskalaisen Thibaut Pinot’n voittoon. Ympäriajon kolmas vuoristo-osuuden lopussa ajettiin Tourmalet’n klassikkonousu. Pinot hyökkäsi voittoon pääjoukon rippeistä 200 metriä ennen maalia.

Kokonaiskisaa johtava Julian Alaphilippe oli toinen ja Steven Kruijswijk kolmas. Myös Emanuel Buchmann ja Egan Bernal ylittivät maaliviivan kärkijoukossa.

Etapilla nähtiin yllätyksiä. Pinot ja Kruijswijk onnistuivat joukkueineen siinä, missä Tourissa ei ole onnistuttu vuosiin. Ineos-joukkue, entiseltä nimeltään Sky, ei pystynyt kontrolloimaan nousun tempoa pääjoukon keulassa. Ineosin juna poljettiin riekaleiksi apuajajien pudotessa kyydistä yksi toisensa jälkjeen. Viime vuoden voittaja, Ineosin Geraint Thomas, katkesi 200 metriä ennen maalia ja hävisi 36 sekuntia Pinot’lle.

Thomasin kohtalon kokivat suosikeista myös esimerkiksi Jakob Fuglsang, Alejandro Valverde, Richie Porte ja yli kolme minuuttia takkiin ottanut Nairo Quintana.

Toinen yllätys oli Alaphilippen roikkuminen kärjen mukana. Alaphilippe johtaa nyt ympäriajoa kahden minuutin ja kahden sekunnin erolla toisena olevaan Thomasiin. Kruijswijk on kolmantena kahden minuutin ja 14 sekunnin päässä.

Alaphilippe on tämän vuoden sensaatio. Viime kesänä hän oli ympäriajon kokonaiskisan 33:s häviten Thomasille lähes puolitoista tuntia. Alaphilippe voitti toki mäkikirikilpailun, mutta häntä pidettiin yksittäisten etappivoittojen jahtaajana, ei kokonaiskilpailun suosikkina.

Alaphilippen maineen näkee myös tavassa, jolla Deceuninck-Quick-Step-joukkue on rakennettu. Alaphilippellä ei lauantaina ollut ympärillään apuajajia, jotka olisivat voineet auttaa häntä Tourmalet’lla. Siitä huolimatta ranskalainen säilytti keltapaitansa. Enää häntä ei voi sivuuttaa. Alaphilippe voi voittaa Ranskan ympäriajon vuonna 2019.

Etappi 14, lopputulokset:

1) Thibaut Pinot, Groupama-FDJ 3.10.20

2) Julian Alaphilippe, Deceuninck-Quick-Step, +6

3) Steven Kruijswijk, Team Jumbo-Visma, +6

4) Emanuel Buchmann, Bora-Hansgrohe, +8

5) Egan Bernal, Team Ineos, +8

Kokonaistilanne, 14/21 osuuden jälkeen:

1) Alaphilippe, 56.11.29

2) Geraint Thomas, Team Ineos, +2.02

3) Kruijswijk, +2.14

4) Bernal, +3.00

5) Buchmann, +3.12

Lue myös:

Kommentti: Ranskan ympäriajo on jännittävin vuosikausiin

Geraint Thomas puolustaa Tourin valtikkaansa tiukasti – "Tavoite on voittaa kokonaiskisa, muut ovat täällä voittaakseen etappeja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat