Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Ilves nousi tasoihin supervireisen Ala-Myllymäen viime hetken maalilla Veikkausliigan huippuottelussa – HJK:n mestaruushaaveille kolaus

HJK:n Riku Riskin tekemä johtomaali ei riittänyt sarjaa johtavan tamperelaisjoukkueen vieraana.

urheilu
Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki jatkoi hurjaa virettään HJK:ta vastaan Daniel O’Shaughnessyn estelyistä huolimatta.
Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki jatkoi hurjaa virettään HJK:ta vastaan Daniel O’Shaughnessyn (vas.) estelyistä huolimatta.Juha Tamminen/AOP

Veikkausliigan odotettu huippukamppailu sarjajohtaja Ilveksen ja puolustavan mestarin HJK:n välillä päättyi 1–1-tasatulokseen.

HJK:n kuuma pelaaja, europeleissäkin tällä viikolla osunut Riku Riski vei vierailijat johtoon 55. minuutilla. Akseli Pelvas tarjoili hyökkääjän läpiajoon vastahyökkäyksestä.

Ilveksen kuuma pelaaja, Lauri Ala-Myllymäki, tasoitti ottelun rangaistuspotkusta lisäajalla. Rangaistuspotku vihellettiin tilanteesta, jossa HJK:n uusi hankinta Tim Väyrynen kaatoi Ilveksen Diogo Tomasin heppoisen oloisesti.

Ala-Myllymäen kantti kesti, vaikka HJK:n pelaajat kävivät vihellyksen jälkeen erittäin kuumana. Ilves-hyökkääjä joutui odottelemaan rangaistuspotkun laukomista, kun kolmelle Klubi-pelaajalle jaettiin varoitukset.

– Jätkistä näki kentällä, että me tiesimme, että tasoitamme vielä. Eikä hienosta yleisöstäkään ollut haittaa, Ala-Myllymäki kertoi Yle Urheilulle.

Ottelua todisti loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla 5050 katsojaa.

Maali oli Ilves-pelaajalle kauden yhdeksäs. Hyökkääjä on siirtohuhujen kohteena, muttei kommentoinut asiaa.

– Kysytte väärältä mieheltä, Ala-Myllymäki totesi.

Klubi puolustuskannalla

Peli oli hyvin toisenlainen kuin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Helsingissä. Tuolloin Ilveksen valmentaja Jarkko Wissille kelpasi maaliton tasapeli, jossa Ilves keskittyi lähinnä puolustamaan Mika Lehkosuon alaisuudessa takkuillutta Klubia vastaan.

Tänään lauantaina Ilves oli aloitteellisempi joukkue. Joukkue loi jo avausjaksolla muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta vieraitten maalivahti Maxim Rudakov piti ryhmäänsä pystyssä. HJK oli harvinaisen paljon puolustusasemissa, muttei toisaalta antanut Ilvekselle mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, joista tamperelaiset tunnetaan. Sen sijaan Riski oli ratkaista voiton helsinkiläisten omasta vastahyökkäyksestä. Vain Ala-Myllymäen tasoitus esti Klubia tekemästä Ilvekselle ”ilveksiä”.

– Emme avausjaksolla puolustaneet emmekä hyökänneet hyvin. Toiselle jaksolle petrasimme peliämme. Mutta meitä ei kiinnosta kuin kolmeen pisteen saaminen, joka jäi tänään kiinni loppuhetkistä, Riski harmitteli.

Ilves jatkaa Veikkausliigan kärjessä. HJK on neljäntenä kolmen pisteen päässä Ilveksestä, mutta on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Lue myös:

Kukkapuskat saivat kyytiä, kun Lauri Ala-Myllymäki harjoitteli vapaapotkuja kotipihalla – nyt pallot viuhuvat verkkoon ja siirto Ilveksestä ulkomaille on vain ajan kysymys

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat