Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Upeaa venymistä MM-altaassa – 16-vuotias ui aikuisten Suomen ennätyksen: "En tiedä, miten uin noin kovaa"

Laura Lahtinen karsiutui finaalista SE-ajasta huolimatta. Riku Pöytäkiven ja Jenna Laukkasen tie katkesi alkueriin.

uinti
Laura Lahtinen
Laura Lahtinen ui Suomen ennätyksen 400 metrin vapaauinnissa.Rinna Härkönen / Yle

16-vuotias Laura Lahtinen ui 400 metrin vapaauinnin Suomen ennätyksen 4.16,43 pitkän radan MM-kilpailussa Etelä-Koreassa.

Aiemmin Sandra Scottin nimissä ollut Suomen ennätys parani 0,38 sekuntia. SE-aika on Lahtisen ensimmäinen aikuisten sarjassa pitkällä radalla. Omaa ennätystään hän paransi lähes kolme sekuntia.

– Hyvältä tuntuu, en tiedä miten uin noin kovaa ja mistä se tuli. Uinti tuntui tosi hyvältä, ei oikein missään vaiheessa tuntunut, ettei jaksaisi, Lahtinen nauroi Uimaliiton tiedotteessa.

Lahtisen veto ei riittänyt loppukilpailuun. Hän suoriutui kuitenkin selvästi tilastosijoitustaan paremmin: Lahtinen lähti kisaan 37. sijalta ja oli lopulta 25:s. Kahdeksan parhaan joukkoon olisi vaadittu 4.07,10.

Lahtisen MM-kisarupeama jatkuu keskiviikkona 200 metrin perhosuinnilla ja perjantaina 800 metrin vapaauinnilla.

Myös Laukkanen ja Pöytäkivi karsiutuivat

Jenna Laukkanen oli 200 metrin sekauinnissa 23:s, kun jatkopaikan sai 16 uimaria. Laukkasen aika oli 2.16,28. Alkuerien nopeinta vauhtia piti Unkarin Katinka Hosszu reilut yhdeksän sekuntia Laukkasta nopeammalla ajalla.

Laukkanen kilpailee Etelä-Koreassa myös 50 ja 200 metrin matkoilla rintauinnissa, joka on hänen vahvin lajinsa. 200 metriä on ohjelmassa torstaina ja 50 metriä lauantaina.

Riku Pöytäkivi jäi alkueriin 50 metrin perhosuinnissa. Pöytäkiven aika 23,93 oli alkuerien 31:s., kun välieräpaikkaan vaadittiin 23,63. Pöytäkiven ennätys 23,62 olisi riittänyt jatkopaikkaan.

Pöytäkivi jäi alkuerien nopeimmista, Yhdysvaltain Caeleb Dresselistä ja Ukrainan Andri Govorovista reilun sekunnin (22,84).

Perhosuinnin spesialisti Pöytäkivi kilpailee Etelä-Koreassa myös 100 metrin perhosen alkuerissä perjantaina.

Sunnuntain lähetykset Ylen kanavilla:

Uinti 13.00-13.50 TV2 ja Areena (kooste aamusta)

Uinti 13.50-16.18 TV2 ja Areena, suora: 400 m vapaauinti M finaali, 100 m perhosuinti N välierät, 50 m perhosuinti M välierät, 400 m vapaauinti N finaali, 100 m rintauinti M välierät, 200 m sekauinti N välierät, 4x100 m vapaauinnin viesti M finaali, 4x100 m vapaauinnin viesti N finaali

Lue myös:

Superlupaus Lahtinen, 16, murskasi jo ensimmäisen Suomen ennätyksen, mutta hänen bravuurimatkansa on vasta tulossa MM-kisoissa

MM-altaassa pettynyt Laukkanen tähyää jo olympiavuoteen – tahmean kauden syyksi on spekuloitu jopa ylikuntoa: "Salitreeni on mennyt liikaa eteenpäin, joten altaassa ei enää kulje"

Suomalaisuimarit lähtevät MM-karkeloihin maltillisin tavoittein – "Super-, super-, superpäivänä voi tulla jopa mitali"

Kansainvälinen Uimaliitto katsoi läpi sormien kiinalaisen ME-miehen sekoilut – Suomen joukkueenjohtaja kaipaa kovempia otteita doping-asioissa

Riku Pöytäkivi aloitti uinnin vasta teininä – Brasilian ME-miehen esimerkki kirittää vaikka nelikymppiseksi

Suomalaisuimarit jahtaavat harvinaista menestystä Jallowin johdolla – näin seuraat uinnin MM-kisoja Ylen kanavilla

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat