Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Maalivahti Ville Husso jatkaa vuoden sopimuksella NHL-mestari St. Louisissa

Ville Husson sopimustilannetta piti ratkoa välimieskäsittelyssä. Sitä ei kuitenkaan tarvinnut järjestää, sillä osapuolet pääsivät asiasta sopuun.

NHL
Maalivahti Ville Husso Il Gabbianon viherseinän edessä
Ville Husso jatkaa St. Louis Bluesissa.Laura Hyyti / Yle

Maalivahti Ville Husso jatkaa uraansa St. Louis Bluesissa. Yhä ensimmäistä otteluaan isossa liigassa odottava Husso allekirjoitti vuoden mittaisen kaksisuuntaisen sopimuksen, hallitseva NHL-mestari tviittasi sunnuntaina Suomen aikaa.

Seura oli asettanut Husson sopimusehdot välimieskäsittelyyn, jota ei kuitenkaan ennätetty järjestää ennen kuin osapuolet pääsivät asiasta sopuun.

Husso, 24, lähti Pohjois-Amerikkaan HIFK:sta kauden 2015–16 jälkeen. Kahdella edellisellä kaudella hän on torjunut AHL-seura San Antonio Rampagen maalilla.

Paikka NHL:n puolella on kiven alla, sillä Husson kollega Jordan Binnington kirjoitti NHL-kauden tuhkimotarinan kevättalvella ja nousi farmivahdista Stanley Cup -sankariksi muutaman kuukauden aikana. Hänet palkittiin hiljattain yli neljän miljoonan dollarin vuositulot tuovalla jatkopaperilla.

Lisäksi St. Louisilla on riveissään kokenut Jake Allen, jonka vuosipalkka on samaa luokkaa kuin Binningtonin. Husson uuden sopimuksen arvoa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hänen palkkansa jäänee NHL:n puolellakin reippaasti alle miljoonaan ja putoaa sopimuksen kaksisuuntaisuuden vuoksi farmissa murto-osaan siitä. Binningtonin ja Allenin sopimukset ovat voimassa vielä kaksi seuraavaa kautta.

Lue myös:

"Työtön Stanley Cup -voittaja" Ville Husso metsästää yhä ensimmäistä NHL-otteluaan – jatkosopimus ratkeaa lähipäivinä

Maalivahti Ville Husson sopimustilannetta ratkotaan välimieskäsittelyssä

Voisiko Ville Husso olla St. Louisin sensaatiomaalivahti Binningtonin tilalla? – ”Kyllä sitä on miettinyt”

Stanley Cup riitti näytöksi – NHL:n mestarivahdille mieluisa jatkosopimus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat