Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020

MM-altaassa pettynyt Laukkanen tähyää jo olympiavuoteen – tahmean kauden syyksi on spekuloitu jopa ylikuntoa: "Salitreeni on mennyt liikaa eteenpäin, joten altaassa ei enää kulje"

Uimari Jenna Laukkanen jäi 200 metrin sekauinnin välieräpaikasta yli kolme sekuntia.

uinti
Jenna Laukkanen
Jenna Laukkanen tähyää jo kohti ensi kautta.Vesa Pöppönen/AOP

Kuusinkertaisen EM-mitalistin Jenna Laukkasen kausi on ollut vaikea.

Viime syksyn hankalien EM-uintien jälkeen Laukkasen harjoitteluun tehtiin isoja muutoksia, minkä ansiosta 24-vuotias uimari oli hyvässä iskussa taas lyhyen radan MM-kisoissa joulukuussa. Laukkanen saalisti tuolloin kolme finaalipaikkaa ja sijat neljä, viisi ja seitsemän.

Talven jälkeen Laukkanen ei ole saanut itsestään parastaan irti. Ei sitten millään. Laukkanen pudotti jopa harjoitusmääriään huhtikuussa, jotta uintiin löytyisi taas rentous, mutta takkuilu on jatkunut läpi kesän.

MM-leiri Thaimaassa ennen Etelä-Koreassa pidettäviä pitkän radan MM-kisoja sujui lähtökohtiin nähden hyvin, ja uinti alkoi rullata paremmin. Hyvän kenraalin vuoksi Laukkanen odotti sunnuntaina nähtyä kovempaa tulosta MM-altaassa.

Suomalaisuimari aloitti urakkansa 200 metrin sekauinnissa ajalla 2.16,28. Laukkanen jäi välieräpaikasta yli kolme sekuntia ja omasta ennätyksestään noin puolitoista sekuntia. Uinti tuli kauden parhaan ajan tuntumaan.

– Aika paha fiilis. Tuntui ihan hirveälle. Alku lähti tosi hyvin ja tuntui, että kyllä tämä tästä. Huomaa, että ei ole ollut ihan optimaalinen kausi. Kroppa ei toimi huipputasolla kuten normaalisti. Olisin odottanut ennätystä kaikesta huolimatta, mutta aika oli nyt tällainen, Laukkanen kommentoi Yle Urheilulle Etelä-Koreassa.

Mistä tämän kauden heikot tulokset sitten johtuvat? Jopa ylikuntoa on Laukkasen kohdalla väläytelty, mutta hän itse ei usko asian olevan ainakaan ihan täysin niin.

– Vaikea sanoa, onko treeni mennyt ihan yli yli, mutta tiettyjä asioita on ehkä tehty vähän liikaa vähän liian pitkään. Salitreeni on mennyt liikaa eteenpäin, joten altaassa ei enää kulje.

MM-kisoissa Laukkasella ei ole mitään tavoitteita. Hän osallistuu vielä 200 metrin rintauintiin torstaina ja 50 metrin rintauintiin lauantaina sekä viestiin.

Tähtäin on jo asetettu ensi kesälle Tokion olympialaisiin.

– Otetaan MM-kisat harjoitteluna arvokisoihin ja rutiinin hakemisena. Ensi kausi on sitten minun kauteni.

Lue myös:

Upeaa venymistä MM-altaassa – 16-vuotias ui aikuisten Suomen ennätyksen: "En tiedä, miten uin noin kovaa"

MM-kisoihinsa tyytyväinen Laukkanen puhkesi urakkansa päätyttyä kyyneliin – parannettavaa silti jäi: "Ei auta, kun mennä kotiin treenaamaan ja tulla kovempana takaisin"

Uimari Jenna Laukkanen palaa altaaseen epäonnistuneiden EM-kisojen jälkeen – Uutta sisua on haettu hevosen selästä

Suomalaisuimarit jahtaavat harvinaista menestystä Jallowin johdolla – näin seuraat uinnin MM-kisoja Ylen kanavilla

Superlupaus Lahtinen, 16, murskasi jo ensimmäisen Suomen ennätyksen, mutta hänen bravuurimatkansa on vasta tulossa MM-kisoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat