Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Ensimmäistä kertaa parina ammattilaiskiertueella pelaavat Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori juhlivat nelinpelin mestaruutta Hollannissa

Loppuottelussa neljänneksi sijoitettu suomalaiskaksikko kukisti villin kortin turnaukseen saaneen hollantilaisparin.

tennis
Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori
Harri Heliövaara ja Emil RuusuvuoriTennisliitto

Ensimmäistä kertaa ammattilaiskiertueella parina pelanneet Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori onnistuivat Hollannin ATP Challenger -turnauksessa mainiosti. Sunnuntaina kaksikko juhli nelinpelin voittoa kukistettuaan loppuottelussa hollantilaiset Jesper De Jongin ja Ryan Nijboerin. Turnausvoitto ratkesi 55 minuutin pelin jälkeen erin 6–3, 6–4. ** **

– Loppuottelu oli aikalailla juuri sellainen pelillisesti kuin suunnittelimme. Syötimme molemmat tosi hyvin. Lisäksi hallitsimme peliä verkolta aktiivisella liikkumisella. Emme antaneet vastustajille yhtään murtopalloa, niin kyllähän voitto oli ihan ansaittu, Heliövaara sanoi Suomen Tennisliiton tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Edellisen kerran suomalaiset juhlivat nelinpelin turnausvoittoa ATP Challenger -tasolla viime kesänä, kun Heliövaara ja Henri Laaksonen voittivat Ruotsin Båstadissa ja Yhdysvaltojen Charlottesvillessa.

Myös Anastasia Kulikova juhli sunnuntaina nelinpelimestaruutta ammattilaiskentällä, kun hän voitti virolaisen Elena Malyginan kanssa Pärnussa ITF World Tennis Tourin kilpailun. Loppuottelussa kaksikko kaatoi sijoittamattoman virolaispari Saara Orav/Katriin Saarin 6–3, 2–6, 10–5.

Lue myös:

Heliövaara/Ruusuvuori nelinpelin finaaliin Hollannissa

Loistovire jatkui myös loppuottelussa – uransa parasta tennistä pelaavalle Emil Ruusuvuorelle tärkeä turnausvoitto: "Ei olisi paljon paremmin voinut mennä"

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat