Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Yleisurheilunuorten kirkkain EM-mitalitoivo Saga Andersson jäi ilman tulosta – suomalaismenestys jäämässä todella vaisuksi

Saga Andersson jäi lman tulosta naisten seipäässä alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa.

yleisurheilu
Saga Andersson
Saga Andersson Turussa Paavo Nurmi Gamesissa. SUL-arkisto / Anssi Mäkinen

Alle 20-vuotiaden EM-kisoissa Suomen kovin mitalitoivo, seiväshypppäjä ja ikäluokan Euroopan tilastonelonen Saga Andersson joutui pettymään. Karsinnassa 390 ylittänyt suomalainen ei kuitenkaan saanut finaalissa tulosta. Suomalainen yritti kolmesti ylittää 406 siinä onnistumatta.

– Yritin ensin hypätä jäykemmällä seipäällä. Se ei onnistunut. Sitten tuli kova sadekuuro ja vaihdoin löysempään seipääseen ja pistin samalla pihkaa käteen sateen takia. En ole tehnyt sitä pitkään aikaan ja hypyssä käsi jotenkin tökkäsi, Andersson kertaili Urheiluliiton tiedotteessa.

Suomalaisten menestys on jäämässä odotettua vaatimattomammaksi yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Boråsissa. Arttu Mattila otti kuitenkin pronssia korkeudessa. Samalla hän pelasti Suomen ikävältä tilastolta. Alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Suomi on viimeksi jäänyt ilman mitalia vuonna 1983 Itävallassa.

Lähimmäs mitalia sunnuntai-illan kisoissa oli ennen Mattilaa päässyt Eemil Helander, joka ylsi 3 000 metrin esteissä viidenneksi. Helanderin aika 9.04,01 oli myös suomalaisen uusi ennätys. Aiempi ennätys parani yli neljällä sekunnilla. Kilpailun voiton vei Turkin Murat Yalcinkaya ajalla 8.58,20.

Mika Kotiranta jäi 5000 metrillä 13:nneksi ajallaan 14.39,70. Voittoon juoksi Espanjan Aaron Las Heras ajalla 14.02,76.

Illalla keihäsfinaalissa kisaavat vielä Julia Valtanen ja Sofia Pölkky, jotka voivat vielä kasvattaa mitalisaldoa. Viimeksi Suomi on jäänyt yhteen mitaliin alle 20-vuotaiden EM-kisoissa 2009.

3 000 esteissä Nathalie Blomqvist oli neljäs. Blomqvist jäi pronssimitalista harmittavasti kahden sadasosan päähän.

Muita Boråsissa pistesijoille yltäneitä suomalaisia ovat olleet sekä korkeudessa että kolmiloikassa kahdeksan parhaan joukkoon murtautunut Jessica Kähärä ja keihäässä sijoille kuusi ja kahdeksan heittäneet Topias Laine ja Teemu Narvi.

Päivitetty kello 19.08. Mattila otti Suomen ensimmäisen mitalin.

Lue myös:

Arttu Mattila otti Suomen ensimmäisen ja ainoan mitalin nuorten EM-yleisurheilussa viime hetkellä: "Onnistuminen oikeassa paikassa"

Nathalie Blomqvist jäi kahden sadasosan päähän Suomen ensimmäisestä mitalista Boråsissa – mitalit karkasivat myös keihäsmiehiltä

Monilahjakkuus nappasi Suomen ensimmäiset pistesijat nuorten EM-yleisurheilussa – karsinnan ykkönen Killinen jäi ilman tulosta finaalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat