Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Arttu Mattila otti Suomen ensimmäisen ja ainoan mitalin nuorten EM-yleisurheilussa viime hetkellä: "Onnistuminen oikeassa paikassa"

18-vuotias Arttu Mattila oli kolmas alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa.

yleisurheilu
Arttu Mattila
Arttu MattilaThomas Windestam/SUL-Arkisto

Korkeushyppääjä Arttu Mattila otti Suomen ensimmäisen ja ainoan mitalin alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa päätöspäivänä.

Mattila hyppäsi tuloksen 212. Hän ei päässyt enää korkeudesta 214 yli. Mutta pronssimitali varmistui, kun venäläinen Aleksei Fadejev ei myöskään ylittänyt korkeutta.

Fadejev jäi neljänneksi, kun hänellä oli kisassa yhteensä kahdeksan pudotusta. Mattila selvitti kisan kuudella pudotuksella.

Hän selvitti korkeudet 200 ja 205 ensimmäisellään. 209 meni toisella ja 212 viimeisellä eli kolmannella yrityksellä.

Fadejevin alku ei ollut yhtä hyvä. Hän joutui käyttämään heti aloituskorkeuteen 200 kaksi yritystä ja korkeuteen 205 kaksi yritystä. Mattilan päihittämiseen ei riittänyt enää se, kun Fadejev meni 209 ensimmäisellä yrityksellä yli.

Hopean vei Ukrainan Oleh Doroshtshuk tuloksella 214. Kullan nappasi Belgian Thomas Carmoy voitti kultaa tuloksella 222.

212 on Mattilan kauden paras tulos. Mattilan ennätys on hallista viime vuodelta 216. Ulkona Mattila on parhaimmillaan hypännyt viime vuonna 214. Mattila oli karsinnassa jaettu ykkönen. Alle 20-vuotiaiden EM-tilastossa Mattila oli vasta 22. sijalla. ennen Boråsissa pidettäviä kisoja.

– Alkukausi oli todella tahmea. Tuli kuitenkin onnistuminen oikeassa paikassa. Pääsin rankingilla kisoihin. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Mattila kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

– Iso kiitos kuuluu Juha Isolehdolle. Hän on valmentanut minua viimeisen vuoden. Nyt alkaa näköjään toimia hypyt. Ne olivat todella korkeita.

Mattila odottelee tämän kauden aikana vielä ennätyksen parannusta.

– Kalevan kisat ovat seuraava kisa. Toivottavasti siellä paukkuu, Mattila toteaa.

Suomi on jäänyt viimeksi yhteen mitaliin alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna 2009. Silloin Suomi otti kuitenkin seitsemän pistesijaa, kun nyt Suomi jäi kuuteen pistesijaan. Suomen saldo on siis 2000-luvun heikoin alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa.

Päivitetty kello 19.58. Suomen mitalimääräksi jäi yksi mitali.

Päivitetty kello 20.13. Lisätty Mattilan kommentit.

Lue lisää:

Suomen yleisurheilijat nappasivat kaikkien aikojen vähiten mitaleita vanhempien nuorten EM-kisoissa – ainoat mitalit korkeushyppääjiltä

Yleisurheilunuorten kirkkain EM-mitalitoivo Saga Andersson jäi ilman tulosta – suomalaismenestys jäämässä todella vaisuksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat