Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Lowry ylivoimaiseen voittoon golfin Britannian avoimessa mestaruuskilpailussa – Korhonen 63:s

Irlantilainen Shane Lowry voitti kilpailun kuuden lyönnin erolla ennen Englannin Tommy Fleetwoodia.

golf
Shane Lowry tuuletti onnistunutta puttia Pohjois-Irlannin Portrushissa.
Shane Lowry tuuletti onnistunutta puttia Pohjois-Irlannin Portrushissa. Facundo Arrizabalaga/AOP

Irlantilainen Shane Lowry voitti sunnuntaina golfin Britannian avoimen mestaruuskilpailun Pohjois-Irlannissa ylivoimaisesti. Voitto oli Lowryn, 32, uran ensimmäinen major-kilpailussa. Kerran aiemmin hän oli sijoittunut toiseksi.

- Mitä minä voin edes sanoa, minulla on niin paljon ihmisiä kiitettävänä. Järjestäjät, valmentajani, caddieni, taustaryhmäni, perheeni, haluan kiittää heitä kaikkia. Vapaaehtoiset ja kannattajat, tämä on kiitos teille, Lowry sanoi nostaen voittopokaalin ilmaan.

Lowryn voittotulos oli 269 lyöntiä (15 alle par-tuloksen). Hän jätti kakkoseksi jääneen Englannin Tommy Fleetwoodin kuuden lyönnin päähän.

Sunnuntain sääolot olivat merkittävästi kolmea edellistä päivää vaikeammat, mutta Lowryn ei tarvinnut venyä vesisateessa ja kovaksi yltyneessä puuskittaisessa tuulessa äärimmilleen. Lowryn johto ennen päätöskierrosta oli neljä lyöntiä, ja se riitti hyvin, kun kukaan kärkipelaajista ei pystynyt alittamaan päätöspäivänä kentän par-tulosta.

Lowryn tulos sunnuntaina oli 72 lyöntiä (+1) ja lähimpänä uhkaajana kakkoseksi jääneen Fleetwoodin 74 (+3).

Eurooppa piti pintansa kotikisassa

Lowry katkaisi golfkauden viimeisessä major-turnauksessa kolme edellistä major-kilpailua vieneiden yhdysvaltalaisten voittoputken. Ainoan Euroopassa pelattavan major-kilpailun valtikka säilyi eurooppalaisilla, kun Lowry seurasi voittajana Italian Francesco Molinaria.

- Äitini ja isäni ovat uhranneet harrastukseni eteen nuorempana niin paljon, etten malttaa ojentavani pokaalin heille, Lowry sanoi voittopuheessaan.

Suomen Mikko Korhonen oli kilpailuunsa kokonaisuutena tyytyväinen, vaikka valahti päätöspäivänä tuloslistalla lähes 30 sijaa. 20 lyöntiä voittajasta jäänyt Korhonen oli kilpailussa 63:s.

- Kaikesta huolimatta kisa oli kokonaisuudessaan todella hieno kokemus, ja oli hienoa päästä jatkoon täällä. Onhan se ollut jonkinlainen unelma joskus päästä pelaamaan tässä kilpailussa, Korhonen totesi tiedotteessaan.

Lue myös:

McBeth voitti jo viidennen kerran frisbeegolfin ammattilaiskisan Nokialla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat