Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

MM-hopeamitalistin protestin jälkimainingit menivät todella rumiksi: kiinalaisfanit ovat uhanneet Hortonin ja hänen perheenjäsentensä henkeä sosiaalisessa mediassa

Australialaisuimari Mack Horton on joutunut myrskynsilmään protestistaan kiinalaisvoittaja Sun Yangia vastaan. Kiinalaisfanit ovat haukkuneet Hortonin pystyyn sosiaalisessa mediassa.

uinti
Mack Horton
Monet uimarit ovat tukeneet Mack Hortonin protestia, mutta fanaattisilla kiinalaiskannattajilla meni kuppi nurin australialaisen tempusta.Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

400 metrin vapaauinnissa MM-hopeaa ottaneen Mack Hortonin Instagram-sivu on vuorokaudessa räjähtänyt. Hortonin tuoreimpaan kuvaan on lähetetty jo yli 15 000 kommenttia, ja suuri osa näistä on peräisin kiinalaisfaneilta.

Kuvapalveluun tulleissa kommenteissa Horton haukutaan pystyyn hänen protestistaan sunnuntaisessa palkintoseremoniassa. Hortonia haukutaan muun muassa lihavaksi australialaisporsaaksi ja säälittäväksi häviäjäksi.

Osassa kommenteista on alettu uhata Hortonin perheenjäsenten ja hänen tyttöystävänsä Ella Walterin henkeä. Lisäksi Hortonin läheisiä on uhattu kommenteissa väkivallalla. Asiasta kertovat useat australialaislehdet, kuten Perth Now (siirryt toiseen palveluun).

Kommentteja on tullut myös Hortonin aiempiin kuviin ja Walterin sosiaalisen median julkaisuihin.

Kaiken alkuna on ollut kiinalaisuimari Sun Yangin dopingkohu. Sunin on kerrottu rikkoneen vasaralla verinäytepullojaan yllätystestissä. Kansainvälinen Uimaliitto FINA käsitteli asiaa, mutta antoi Sunin kilpailla pitkän radan MM-kisoissa Etelä-Koreassa.

MM-hopeaa voittanut Horton protestoi Sunin voittoa 400 metrin vapaauinnissa sunnuntaina. Horton ei noussut lainkaan palkintokorokkeelle seremoniassa, eikä kätellyt Sunia. Kuvissakin hän piti reilusti väliä maailmanmestariin.

Mack Horton, Sun Yang
MM-hopeamitalisti Horton osoitti rajusti mieltään, kun doping-kohun keskellä oleva Sun sai kultansa

Sun on kärsinyt vuonna 2014 kolmen kuukauden dopingpannan kiellettyjen aineiden käyttämisestä. Mikäli tuoreinta tapausta tutkiva Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS katsoo Sunin syyllistyneen dopingrikkomukseen nyt, hän voi saada elinikäisen kilpailukiellon.

Horton on ainakin sitä mieltä, että maailmanmestari joutuu vielä tilille hämäristä puuhistaan.

– Katsotaan, mitä tapahtuu parin kuukauden kuluessa ja kuka tuon kultamitalin lopulta voittaa, Horton kommentoi Yle Urheilulle sunnuntaina.

Horton osallistuu MM-kisoissa vielä 800 metrin vapaauintiin, jonka alkuerät ovat ohjelmassa tiistaina. Suora lähetys alkueristä alkaa Yle Areenassa kello 3.50 Suomen aikaa.

Sun ui maanantaina iltapäivällä 200 metrin vapaauinnin välierässä. Välierät nähdään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 13.50 alkaen.

Lue myös:

The Guardian: Muut uimarit nousivat antamaan aplodit Hortonille, joka protestoi dopingkohussa rypevän MM-kultamitalistin voittoa – "Se oli upeaa"

Dopingkohun keskellä oleva kiinalaisuimari voitti MM-kultaa – hopeamitalisti protestoi rajusti ja kommentoi Yle Urheilulle: "Katsotaan, kuka tuon kultamitalin lopulta saa"

Suomalaisuimarit jahtaavat harvinaista menestystä Jallowin johdolla – näin seuraat uinnin MM-kisoja Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat