Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Kuopiossa pelataan korkean riskin ottelu – poliisin ohje KuPSin kannattajille: Ajoissa liikkeelle ja kovasti kannustamaan

Poliisi pitää poikkeuksellisena paitsi turvajärjestelyjä, myös pelin tasoa.

Eurooppa-liiga
Kuopion Palloseuran kapteeni Petteri Pennanen.
Kuopion Palloseuran kapteeni Petteri Pennanen harjoituksissa maanantaina.Toni Pitkänen / Yle

Itä-Suomen poliisi aloitti KuPSin ja Legia Varsovan Eurooppa-liigan karsintaottelun valmistelut hyvissä ajoin. Ottelu pelataan Kuopiossa viikon päästä torstaina.

– Ei odotettu ihan viimeiselle sekunnille edellisessä pelissä. Sanotaan, että meillä oli luottamusta KuPSin pelaajiin siinä määrin, että alettiin suunnittelemaan jo vähän ennakkoon, kertoo komisario Sami Joutjärvi.

Poliisi teki riskianalyysin ja uhka-arvion yhteistyössä otteluisännän kanssa. Lisätietoa pyydettiin Euroopan jalkapalloliitto UEFAlta. Valmistautumiseen on kuulunut myös aiempien kansainvälisten otteluiden kokemusten läpi käyminen.

– Tämä on varautumisen kannalta korkean riskin ottelu, eli tähän saattaa hieman lieveilmiöitäkin liittyä, Joutjärvi arvioi.

Poliisi asettaa KuPSille uhka-arvion mukaisia vaatimuksia järjestelyihin ja järjestyksenvalvojien määrään liittyen. Paikalle on kutsuttu myös virka-apuna erikoiskoulutettua henkilöstöä, mutta sen määrää ei kerrota julkisuuteen.

Joutjärven mukaan kyseessä on poikkeustilanne kahdella tapaa.

– Turvajärjestelyissä on samanlainen hyppäys kuin vastustajan tasossa.

Ilmari Niskanen.
Yle seurasi KuPSin harjoituksia maanantaina. Toni Pitkänen / Yle

Mallia Varsovan kannattajakunnasta

Paikalle saapuvien KuPSin kannattajien kannattaa tutustua etukäteen seuran sivuilla julkaistaviin ohjeisiin. Itä-Suomen poliisi aikoo julkaista omat ohjeensa kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.

Poliisin ohjeet koskevat liikennejärjestelyjä ja mahdollisia suljettuja katuja. Aikaa tulee varata paikalle saapumiseen ja turvatarkastuksiin, joissa kuluu enemmän aikaa kuin tavallisessa Veikkausliigan pelissä.

Komisario Sami Joutjärvi muistuttaa myös kannustamisen tärkeydestä.

– Se on kuitenkin jalkapallomatsin suola, että kannustusta piisaa. Voi ottaa mallia vaikka tästä Varsovan kannattajakunnasta. Siellä varmaan meteliä piisaa, vaikka väkimäärä ei ihan valtava olekaan, Joutjärvi kertoo.

Poliisin mukaan jalkapallo-ottelua voi lähteä seuraamaan turvallisin mielin.

– Sanoisin näin jalkapalloihmisenä itsekin, että nyt on kohtuullinen jalkapallollinen merkkitapaus, niin kannattaa lähteä katsomaan.

Lue myös:

Yleisön ääripäät kohtaavat Kuopiossa – Legia Varsovan kannattajat jakavat areenan savolaisten kanssa

Legia Varsovan pahamaineiset fanit saapuvat Kuopioon – KuPS reagoi lisäämällä järjestyksenvalvojia ja muuttamalla stadionin rakennetta: ”Varaudumme aina pahimpaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat