Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta

Kansainvälinen Uimaliitto varoitti palkintoseremoniassa protestoinutta australialaisuimaria: "Kunnioitamme sananvapautta, mutta sen tulee tapahtua oikeassa kontekstissa"

MM-hopeaa 400 metrin vapaauinnissa napannut Mack Horton protestoi oman dopingnäytteensä rikkomisesta syytetyn Sun Yangin voittoa.

uinti
Mack Horton, Sun Yang
Australialaisuimari Mack Horton ei suostunut nousemaan palkintokorokkeelle dopingkohun keskellä rypevän Sun Yangin kanssa. Quinn Rooney/Getty Images

Australialaisuimari Mack Horton on saanut varoituksen Kansainväliseltä Uimaliitto FINA sunnuntaisesta protestistaan. MM-hopeaa 400 metrin vapaauinnissa napannut Horton ei suostunut nousemaan dopingkohun keskellä olevan voittajan Sun Yangin kanssa samalle palkintokorokkeelle.

Palkintojenjaon jälkeen hän piti selvää välimatkaa Suniin eikä suostunut poseeramaan kiinalaisvoittajan kanssa samassa valokuvassa. Horton poseerasi vierekkäin vain pronssia napanneen Gabriele Dettin kanssa.

Maanantaina FINA tiedotti (siirryt toiseen palveluun)lähestyneensä Hortonia ja Australian Uimaliittoa varoituskirjeellä.

– FINA kunnioittaa sananvapautta, mutta sen tulee tapahtua oikeassa kontekstissa. Urheilijamme ovat tietoisia velvoitteistaan kunnioittaa FINA:n sääntöjä ja olla käyttämättä FINA:n tapahtumia henkilökohtaisiin protesteihinsa, tiedotteessa sanotaan.

– Hortonin protestoima tapaus on parhaillaan CAS:in tutkittamana, ja siksi FINA:n ei ole sopivaa kommentoida asiaa ennen kuulemista.

Sunin huhutaan rikkoneen omat verinäytteensä yllätystestissä vasaralla. Kansainvälinen Uimaliitto FINA käsitteli asiaa tammikuussa, ja päätti antaa Sunin säilyttää kilpailuoikeutensa.

Lue myös:

MM-hopeamitalistin protestin jälkimainingit menivät todella rumiksi: kiinalaisfanit ovat uhanneet Hortonin ja hänen perheenjäsentensä henkeä sosiaalisessa mediassa

The Guardian: Muut uimarit nousivat antamaan aplodit Hortonille, joka protestoi dopingkohussa rypevän MM-kultamitalistin voittoa – "Se oli upeaa"

Dopingkohun keskellä oleva kiinalaisuimari voitti MM-kultaa – hopeamitalisti protestoi rajusti ja kommentoi Yle Urheilulle: "Katsotaan, kuka tuon kultamitalin lopulta saa"

Kansainvälinen Uimaliitto katsoi läpi sormien kiinalaisen ME-miehen sekoilut – Suomen joukkueenjohtaja kaipaa kovempia otteita doping-asioissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat