Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Selkävaivojen kanssa painiva Ari-Pekka Liukkonen avasi MM-urakkansa sivumatkallaan ja karsiutui – "Tilanne ei ole mikään hirveän hyvä"

Ari-Pekka Liukkosen päämatka MM-kisoissa on 50 metrin vapaauinti.

uinti
Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka Liukkonen avasi MM-kisat kauden parhaallaan.Vesa Pöppönen/AOP

Ari-Pekka Liukkonen avasi kisansa MM-uinneissa karsiutumalla jatkosta sivumatkallaan 50 metrin rintauinnissa Etelä-Korean Gwangjussa. Liukkonen ui aikaan 28,45, mikä riitti sijaan 43.

Maalissa Liukkonen kertoi Yle Urheilulle, että meno oli kauden parasta. Uimari jäi parin vuoden takaisesta ennätyksestään noin sekunnin päähän.

– Silti ihan reilusti kauden paras rintauinti. Ei vieläkään hirveän hyvä, mutta askel parempaan päin, Liukkonen summasi maalissa.

Liukkosen kisat jatkuvat keskiviikkona 100 metrin vapaauinnilla, ja perjantaina uimari pääsee paraatilajiinsa 50 metrin vapaauintiin.

– Suunta on kuitenkin oikea. Tämä tuntui parhaalta SM-kisojen jälkeen.

Liukkosta kiusanneet selkävaivat eivät ole täysin poistuneet, joten mies toivoo pääsevänsä päämatkallaan jatkoon mahdollisimman helpolla.

– Tilanne ei ole mikään hirveän hyvä. Aika samaa, mitä ollut kevätkauden ja selän kunto vaihtelee päivittäin. Mutta tänään oli parempi. Pitää vain toivoa parasta.

Valmentaja: "Viimeisellä 10 metrillä hyytyi, mutta se paranee viikon mittaan"

Liukkosen valmentaja Marko Malvela piti suojattinsa tekemisestä altaassa. Valmentajan mukaan rintauinti toimii Liukkosella arvokisoissa hyvin lämmittelymatkana. Malvelan silmään avausmatka näytti hyvältä.

– Lähtö oli hyvä ja vartalo käyttäytyi uinnissa hyvin. Nyt haetaan terävyyttä levon kautta. Viimeisellä 10 metrillä hyytyi, mutta se paranee viikon mittaan

Malvelan mukaan rintauinnista on kuitenkin vaikea vetää johtopäätöstä, miten päämatka 50 metrin vapaauinti kulkee perjantaina. Liukkosen selkävaivoihin valmentajalla on selvä kanta.

– Ei me keskitytä tuommoisiin asioihin. Lähdössä sen huomaa eniten, jos sattuu.

Alkuerien kovinta kyytiä piti odotetusti 50 metrin rintauinnissa Iso-Britannian Adam Peaty. Britti kellotti matkan aikaan 26,28. Peaty voitti 100 metrin rintauinnissa kultaa maanantaina.

Lisätty 23.7.2019 klo 7.26 Marko Malvelan kommentit.

Lue myös:

Erikoista sekoilua ja kaunis ele sairastuneelle 19-vuotiaalle uintitähdelle – katso MM-uintipäivän puhuttavat hetket: ”Seisoimme ja itkimme”

Kansainvälinen Uimaliitto varoitti palkintoseremoniassa protestoinutta australialaisuimaria: "Kunnioitamme sananvapautta, mutta sen tulee tapahtua oikeassa kontekstissa"

Iso-Britannian Adam Peatyn käsittämätön voittoputki jatkuu – Ruotsin Sarah Sjöström hävisi paraatimatkallaan: "En ole enää 18-vuotias"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat