Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Suomen joukkueenjohtaja puolustaa MM-kisoissa protestoinutta australialaisuimaria: "On aika sääli, että hän joutui uhraamaan oman tähtihetkensä"

MM-hopeaa 400 metrin vapaauinnista ottanut Mack Horton sai varoituksen Kansainväliseltä Uimaliitolta protestistaan.

uinti
Mack Horton
Mack Hortonin MM-kisat ovat henkilökohtaisten matkojen osalta paketissa. Hän karsiutui tiistaina 800 metrin vapaauinnin finaalista. Sun Yang selvitti tiensä matkan finaaliin. Clive Rose/Getty Images

Suomen MM-uimareiden joukkueenjohtaja Jari Varjonen kertoo Yle Urheilulle, että australialaisen Mack Hortonin mielenosoitus palkintoseremoniassa kuohuttaa edelleen MM-kisoissa Koreassa.

Varjonen on hyvillään siitä, että australialainen Hortonsai vain varoituksen protestistaan kiinalaista Sun Yangia vastaan.

– Signaali FINA:lta oli oikeansuuntainen, kun hän sai vain varoituksen, eikä enempää, Varjonen kommentoi.

Varjonen toivoo FINA:lta selkeämpää johtajuutta vaikeissa asioissa, jotta urheilijat eivät joutuisi itse puuttumaan vääriltä tuntuviin asioihin.

– On aika sääli, että Horton joutui uhraamaan oman tähtihetkensä sen takia, että hän hoitaa ja edustaa muiden ihmisten asioita.

Mack Horton, Sun Yang
MM-hopeamitalisti Horton osoitti rajusti mieltään, kun doping-kohun keskellä oleva Sun sai kultansa

Kansainvälinen Uimaliitto FINA varoitti Hortonia, joka ei noussut lainkaan palkintokorokkeelle 400 metrin vapaauinnin mitaliseremoniassa. Kuvissa hän ei halunnut poseerata Sunin vierellä, eikä onnitellut häntä.

– FINA kunnioittaa sananvapautta, mutta sen tulee tapahtua oikeassa kontekstissa. Urheilijamme ovat tietoisia velvoitteistaan kunnioittaa FINA:n sääntöjä ja olla käyttämättä FINA:n tapahtumia henkilökohtaisiin protesteihinsa, liitto perusteli tiedotteessaan.

Protestin syynä on dopingkohu, jonka keskellä Sun on. Hänen väitetään rikkoneen omat verinäytepullonsa vasaralla yllätystestissä. FINA antoi hänen silti osallistua MM-kisoihin Etelä-Koreassa.

Urheilun Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS käsittelee asiaa syyskuussa.

Sun on vuonna 2014 tuomittu kolmeksi kuukaudeksi kiellettyjen aineiden käytöstä. Mikäli CAS katsoo hänen nyt syyllistyneen dopingrikkomukseen, hän voi saada elinikäisen kilpailukiellon.

Lue myös:

Kansainvälinen Uimaliitto varoitti palkintoseremoniassa protestoinutta australialaisuimaria: "Kunnioitamme sananvapautta, mutta sen tulee tapahtua oikeassa kontekstissa"

MM-hopeamitalistin protestin jälkimainingit menivät todella rumiksi: kiinalaisfanit ovat uhanneet Hortonin ja hänen perheenjäsentensä henkeä sosiaalisessa mediassa

The Guardian: Muut uimarit nousivat antamaan aplodit Hortonille, joka protestoi dopingkohussa rypevän MM-kultamitalistin voittoa – "Se oli upeaa"

Dopingkohun keskellä oleva kiinalaisuimari voitti MM-kultaa – hopeamitalisti protestoi rajusti ja kommentoi Yle Urheilulle: "Katsotaan, kuka tuon kultamitalin lopulta saa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat