Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

MM-kultamitalistin dopingprotestillaan suututtanut uimari ei pelkää rangaistusta – tykitti kovaa tekstiä: "Miksi meidän pitäisi kunnioittaa häntä?"

Brittiuimari Duncan Scott jatkaa australialaisuimari Mack Hortonin tiellä MM-uinneissa ja osoitti voimakkaasti mieltään kiinalaisen Sun Yangin kisaamisesta.

uinti
Duncan Scott, Sun Yang
Katso 200 metrin vapaauinnin dramaattinen palkintojenjako kuvaa klikkaamalla!

Brittiuimari Duncan Scott jatkoi kiinalaisuimarin Sun Yangin arvostelua MM-kisojen 200 metrin vapaauinnin palkintojenjaon jälkeen. Siinä Scott ei suostunut kättelemään dopingkohun keskellä olevaa Yangia, eikä mennyt mitalistien yhteiskuvaan Yangin viereen korkeimmalle palkintokorokkeelle.

Yang on ollut MM-kisojen aikana keskellä dopingkohua. Ennen kisoja Yangin kerrottiin rikkoneen vasaralla verinäytepullojaan yllätystestissä. Kansainvälinen Uimaliitto FINA käsitteli asiaa, mutta antoi Yangin kilpailla nyt pitkän radan MM-kisoissa Etelä-Koreassa.

Aiemmin Etelä-Koreassa 400 metrin vapaauinnissa Sun Yang voitti myös MM-kultaa ja hopealle jäänyt Australian Mack Horton protestoi voimakkaasti kiinalaisen kilpaleimista saman tapaan kuin Scott.

– Olen Mackin tiimissä, Scott sanoi BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Jos Sun ei pysty kunnioittamaan lajiamme, miksi meidän pitäisi kunnioittaa häntä. Uskon, että moni ihminen tai jopa kaikki uinnissa ovat Mackin sanojen takana.

Sun Yang,  Clyde Lewis
Katso 200 metrin vapaauinnin finaalin tapahtumat!

Sunin dopingmaine yltää myös paljon pidemmälle kuin tähän vuoteen. Sun on kärsinyt vuonna 2014 kolmen kuukauden dopingpannan kiellettyjen aineiden käyttämisestä. Mikäli vasarakohua tutkiva Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS katsoo Sunin syyllistyneen dopingrikkomukseen, hän voi saada elinikäisen kilpailukiellon.

Horton sai toiminnastaan Kansainväliseltä uintiliitolta FINAlta varoituksen. Mutta varoituksen pelko ei näkynyt ainakaan Scottin puheissa.

– Toivottavasti protestointia tapahtuu muissakin lajeissa, Scott heitti BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Tiistaina 100 metrin selkäuinnissa pronssia ottanut australialainen Mitchell Larkin hehkutti joukkuetoverinsa temppua.

– Olen Mackin suurin tukija. Hän on fantastinen urheilija. Mielestäni hänen tekonsa oli rohkea. Tuen häntä 100-prosenttisesti. Me tuemme häntä ja taistelemme puhtaan urheilun puolesta. Urheilussa on kyse siitä, että tehdään rehellisesti töitä ja annetaan kaikemme, Larkin kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

Sun Yang nousi toiseen maailmanmestaruuteen vasta sen jälkeen, kun liettulainen Danas Rapsys hylättiin. Heti kisan jälkeen diskauksen syyksi epäiltiin varaslähtöä. Samaa sanoi myös Scott, joka nousi myös hylkäyksen avulla palkintokorokkeelle. Hän jakoi pronssin samalla ajalla Venäjän Martin Maljutinin kanssa.

– Uskon, että diskaus tapahtui lähdössä. Ei ole olemassa hirveän montaa muuta tapaa vapaauinnissa, Scott pohti BBC:lle.

– On vaikea hyötyä jonkun toisen epäonnesta. Olisin toivonut, että olisin päässyt voittamaan mitalin heti. Mutta totta kai otan tämän mitalin itselleni.

Lue lisää:

Uinnin MM-kisoissa syttyi uusi sanasota: Dopingkohussa ryvettynyt kiinalainen raivosi protestoivalle britille – "Minä voitin, sinä hävisit"

Järisyttävää draamaa! Dopingmyrskyssä ollut kiinalainen vei diskauksen jälkeen toisen MM-kullan – liettualainen ehti jo tuulettaa villisti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat