Oliver Helander kertoo Yle Urheilulle: Kalevan kisat jäävät väliin

Suomen ykkösheittäjän tauko venyy.

Oliver Helander ei ole mukana ensi viikolla Lappeenranan Kalevan kisoissa. Kuva: Tomi Hänninen

Kalevan kisojen ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona kello 24, mutta jo nyt on varmaa, ettei keihäslupaus Oliver Helanderia nähdä kisaamassa Lappeenrannassa elokuun alussa. Helander vahvisti asian Yle Urheilulle.

Helander, 22, kärsii edelleen kylkivammasta, jonka hän sai Kuortaneen juhannuskisoissa. Sen jälkeen hän ei ole heittänyt kisaakaan. Vaikka toipuminen on edennyt kutakuinkin suunnitellusti, lauantaina 3. elokuuta heitettävä Kalevan kisojen karsinta tulee IF Raseborgin nuorukaiselle liian aikaisin.

Asia ratkesi tiistaina, kun Helander ja valmentaja Glenn Lignell tekivät heittoharjoituksen kotikulmillaan.

– Kalevan kisat jäävät väliin. Heittäminen tuntui kyllä ihan hyvältä tänään, mutta heitin vain kävelystä. Ennen kisaamista haluaisin tehdä yhden heittoharjoituksen, jossa pystyn heittämään täysillä, mutta se ei onnistu ennen Kalevan kisoja, Helander kertoi Yle Urheilulle.

Vielä ei ole tiedossa, milloin Suomen keihäänheiton kirkkain tulevaisuudenlupaus kisaa seuraavan kerran. Ennen loukkaantumistaan Helander heitti Kuortaneella 86,93, jolla hän on kuluvan kauden maailmantilastossa kuudentena. Hänen ennätyksensä on Pietarsaaressa viime vuonna heitetty 88,02.

Toipumisen kannalta Helanderilla ei ole kiire, sillä MM-mitaleista taistellaan Dohassa vasta 6. lokakuuta. Helander on jo valittu Suomen kisajoukkueeseen.

Päivitetty kello 20.11. Heittoharjoitus tehtiin tiistaina.

Lue lisää: