Suora

  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 5. osakilpailu
  • "Uskalla olla oma itsesi!" - lukihäiriö ja ADHD eivät ole estäneet Ronja Savolaista matkalla olympia- ja MM-menestykseen

Tuula Tenkanen romahti viimeisessä lähdössä, MM-mitali luiskahti kädestä – "Yritän nyt oppia tekemistäni virheistä"

Purjehtija Tuula Tenkanen oli ennen viimeistä lähtöä toisena Laser radial -luokan MM-kisoissa, mutta viimeinen lähtö epäonnistui.

Tuula Tenkanen
Tuula Tenkanen
Tuula Tenkanen oli viimeisessä lähdössä 51:s.Jukka Saarikorpi/SPV

Tuula Tenkanen epäonnistui viimeisessä lähdössä purjehduksen Laser radial -luokan MM-kisoissa Japanissa. Suomalaispurjehtija oli vielä ennen viimeistä lähtöä toisena ja kiinni MM-hopeassa. Keskiviikon viimeisessä lähdössä Tenkanen oli 51:s ja loppusijoitus valui kahdeksanneksi.

Tenkasen viimeisen lähdön alku epäonnistui vaikeissa olosuhteissa. Lisäksi Tenkanen valitsi huonon reitin.

– Olen luonnollisesti pettynyt siihen, että purjehdin finaaleissa kaksi huonoa lähtöä, jotka maksoivat minulle sijoja kokonaistilanteessa. Yritän nyt oppia tekemistäni virheistä, Tenkanen kommentoi liiton tiedotteessa.

Tenkasen viimeinen lähtö oli hänen kisansa huonoin ja se pudotettiin pois tuloksista. Ensimmäisen lähdön 48:s sija tiputti suomalaisen pois mitaleilta.

Suomalaisista Monika Mikkola on ennen viimeistä kisapäivää kokonaiskilpailussa sijalla 14, mutta nousi viimeisenä päivänä sijan ja oli 13:s.

MM-kultaa voitti Tanskan Anne-Marie Rindom.

Tenkanen ja Mikkola taistelevat paikasta ensi vuoden Tokion olympialaisiin. MM-kisat olivat myös samalla ensimmäinen kilpailu olympiapaikasta, ja Tenkanen otti Japanissa pienen etumatkan Mikkolaan. Lopullisesti olympiapaikka ratkeaa MM-regatassa Melbournessa helmikuussa.

– Ero on nyt Tuulan hyväksi kahdeksan pistettä. Se ei ole vielä ratkaisevan suuri, vaan on otettavissa Melbournessa kiinni. Mitalimenestys huomioidaan pisteissä korostetusti, joten menestyksestä palkitaan, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Lisätty 24.7.2019 klo 12.42 Tenkasen ja Wileniuksen kommentit.

Lue myös:

Tuula Tenkanen edelleen kiinni MM-mitalissa ennen viimeistä kisapäivää

Tenkanen nousi mukaan mitalitaistoon Laser radialin MM-purjehduksissa

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat