Tero Pitkämäen odotettu kauden avaus siirtyy – jättää Kalevan kisat välistä: "Hän on asettanut tietyt vaatimukset itselleen"

Tero Pitkämäki on heittänyt viimeksi viime vuoden kesäkuussa Paavo Nurmen kisoissa.

Tero Pitkämäen jalka ei ole vielä kisakunnossa. Kuva: AOP

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki jättäytyy pois Kalevan kisoista, jotka kilpaillaan reilun viikon kuluttua Lappeenrannassa.

Polvileikkauksesta toipuvan Pitkämäen manageri Tero Heiska kertoo, että jalan kunto ei ole vielä sellaisella tasolla, mitä kilpailuissa heittäminen vaatisi.

– Keihäs ei vielä lennä riittävän pitkälle. Tukijalka ei ole vielä sataprosenttisessa kunnossa. Hän on asettanut tietyt vaatimukset itselleen, Heiska kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Managerin mukaan Pitkämäki pystyy kuitenkin harjoittelemaan ilman kipuja. Pitkämäen kisakalenteri näyttää tällä hetkellä tyhjää eikä managerin tiedossa ole, milloin suomalaisheittäjä seuraavan kerran kilpailee.

– Normaalilla harjoitusohjelmalla mennään tällä hetkellä, mutta ei olla vielä tehty mitään päätöksiä mihinkään suuntaan kisojen suhteen.

Yleisurheilun MM-kisat käydään tänä vuonna syksyllä Dohassa. Heiskan mukaan Dohan reissusta ei vielä ole puhuttu.

– Aikaa on reippaasti rajojen tekemiseen, mutta ei olla siitäkään keskustelu Teron kanssa. Hän harjoittelee nyt rauhassa, että pystyisi palaamaan kisoihin, manageri päättää.

Myös kauden kotimaista kärkitulosta hallussaan pitävä keihäänheittäjä Oliver Helander ilmoitti tiistaina, että ei kisaa Kalevan kisoissa.

Lue myös: