Jallowin finaalipaikka jäi haaveeksi – “Oma potentiaalini ei ole näkynyt näissä kisoissa”

Mimosa Jallow ei pystynyt parantamaan aikaansa Gwangjunin MM-kisojen 50 metrin selkäuinnin välierissä.

uinti
Mimosa Jallow.
Mimosa Jallow oli välierässään viimeistä edellinen.Lehtikuva / Jussi Nukari

Mimosa Jallow haki finaalipaikkaa Gwangjunin pitkän radan MM-kisojen 50 metrin selkäuinnissa. Omassa erässään kakkosradalla uinut Jallow oli onnistunut kellottamaan aamun alkuerissä ajan 28,04, mutta välieräuinnissa hän ei pystynyt samaan.

Jallow oli erässä vasta seitsemäs ajalla 28,10. Hän oli kokonaistuloksissa 14:s ja hänen taakseen jäivät Tanskan Julie Kepp Jensen sekä Puolan Alicja Tchorz.

Jallowin ennätys ja samalla Suomen ennätys on viime vuonna Glasgow’ssa uitu 27,42.

– Semmoinen uinti tällä kertaa, Jallow totesi Yle Urheilulle uintinsa jälkeen.

Yle Urheilun asiantuntija Vesa Hanskin mielestä Jallowin startti epäonnistui ja hän sukelsi liian syvälle. Jallowin uinnin keskivaihe sen sijaan meni hyvin, mutta lopussa jäi parannettavaa.

– Ehkä alku oli paljon huonompi kuin aamulla. Lähdin turhan nopeasti säheltämään, enkä päässyt otteeseen kiinni. Turha läpiveto taas, Jallow arvioi ja sanoi, että hänen kautensa on mennyt hyvin selkäuinnin osalta.

– Mutta oma potentiaalini ei ole näkynyt näissä kisoissa. Rahkeita on enempäänkin.

Erän voitti Yhdysvaltojen Kathleen Baker, joka kellotti ajakseen 27,62. Kiinalainen selkäuintispesialisti Fu Yuanhui, joka piti kovinta aikaa alkuerissä, jätettiin erässä vasta neljänneksi ja on varalla huomiseen finaaliin.

Ensimmäisen välierän nopein ajalla 27,69 oli Brasilian Etiene Medeiros, joka myös puolustaa matkan mestaruutta. Medeiros oli välierien toiseksi nopein.

Lue myös:

Ari-Pekka Liukkonen lataa suorat sanat Kansainvälisen uimaliiton dopingpolitiikasta: "Aina löytyy selitys, joka menee liitossa läpi"

Jo toinen Suomen ennätys MM-altaassa! Laura Lahtisen hieno vire jatkuu – myös Mimosa Jallow nappasi välieräpaikan

Huippulupaus voi uida ensi vuonna EM-finaaliin – 16-vuotiaan Laura Lahtisen perhe on muuttanut kuudessa vuodessa jo kahdesti uran takia: "Pikkuisen tuli takkiin asuntomyynneissä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat