Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta

StarCraft II -pelin huiput kohtaavat viikonloppuna Helsingissä – "Kovin turnaus, mitä Suomessa on koskaan nähty"

Yle näyttää Assembly Summer 2019 -tapahtuman StarCraft II -turnauksen suorana Yle Areenassa ja Twitchissä.

e-urheilu
Joona "Serral" Sotala e-urheilu
Joona "Serral" Sotala kohtaa haastajansa Assembly-tapahtuman StarCraft II -turnauksessa. Arkistokuva.Blizzard Entertainment

Helsingissä torstaina alkava Assembly-tietokonepelitapahtuma kerää jälleen e-urheilutähtiä Messukeskukseen.

Assembly Summer 2019 -tapahtuman kovatasoisin turnaus nähdään Starcraft II -pelissä, kun pelin maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala saa vastaansa pelin kansainväliset kärkinimet. Yle näyttää torstaina 1.8. alkavan ja lauantai-iltana 3.8. huipentuvan turnauksen suorana Yle Areenassa ja Yle e-urheilun Twitch-kanavalla (siirryt toiseen palveluun).

Turnaus on osa kansainvälistä World Championship Series -kiertuetta, jolla pelaajat kilpailevat paikasta Starcraft II:n maailmanmestaruuskilpailuihin BlizzCon-tapahtumaan. WCS-kiertuetta johtavan Sotalan lisäksi mukana ovat myös muut kiertueen tähdet, kuten italialainen Riccardo "Reynor" Romiti ja yhdysvaltalainen Alex "Neeb" Sunderhaft. Kahdeksan parasta pelaajaa valitaan WCS-kiertueen pisteiden perusteella MM-kisoihin, ja Helsingin turnaus on pelaajille toiseksi viimeinen mahdollisuus kerryttää pisteitä.

Lajin emämaa Etelä-Korean StarCraft II -ammattilaiset eivät pelaa turnauksessa WCS-pisteistä, sillä korealaisilla on oma turnaussarjansa MM-kisapaikkojen ratkaisemiseen. Assemblyn runsas korealaisedustus tuli iloisena yllätyksenä turnausjärjestäjille.

– Tiesimme, että länsimaiden huippupelaajat ovat tulossa paikalle, kun WCS-pisteistä pelataan. Korealaisten mukaantulo näin vahvasti oli suurin yllätys meille, koska heille pisteillä ei ole merkitystä. Assemblyn hyvä historia turnausjärjestäjänä ja tapahtuman hyvä maine auttoivat varmasti houkuttelemaan pelaajia, Assemblyn kilpapelijohtaja Petri Hämälä toteaa.

Turnauksen 25 000 dollarin palkintopotti ei ole kansainvälisellä tasolla poikkeuksellisen suuri, ja Suomessa on järjestetty vastaavan kokoisia turnauksia myös aiemmin. Hämälä pitää kuitenkin Assemblyn turnausta poikkeuksellisen tasokkaana.

– Taitotasollisesti tämä ehkä jopa kovin turnaus, mitä Suomessa koskaan on nähty. Todennäköisesti myös kovin turnaus, mitä lähivuosina tullaan näkemään. Jos tätä vertaa muihin turnauksiin, ei niiden pelaajapooli ole kansainvälisesti samaa luokkaa, Hämälä arvioi.

Assembly Summer 2019 -tapahtuman StarCraft II -turnausta voi seurata suorana lähetyksenä 1.-3.8. Yle Areenasta ja Twitchistä. #ylesc2

StarCraft II: Assembly Summer 2019

Torstai 1.8. | Yle Areena, Twitch (siirryt toiseen palveluun)

13:00 lohkovaihe: lohkot A, B, C ja D
18:00 lohkovaihe: lohkot E, F, G ja H

Perjantai 2.8. | Yle Areena, Twitch (siirryt toiseen palveluun)

13:00 jatkolohkot A ja B
18:00 jatkolohkot C ja D

Lauantai 3.8. | Yle Areena, Twitch (siirryt toiseen palveluun)

13:00 puolivälierät
18:00 välierät
21:00 loppuottelu

Lue myös:

E-urheilun tuore maailmanmestari Joona "Serral" Sotala on kuin sekoitus Kimi Räikköstä ja Seppo Rätyä – kylmäpäinen suomalainen mursi korealaisten 20 vuotta kestäneen ylivallan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat