Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Superpesiksen kaikkien aikojen tehopelaaja Roope Korhonen, 38, teki kahden vuoden jatkosopimuksen 

Roope Korhosen liekki palaa edelleen voimakkaasti pesäpallolle ja Sotkamon Jymylle.

pesäpallo
Roope Korhonen.
Roope Korhonen (oik.) pelasi tänäkin kesänä Itä-Länsi-ottelussa. Hän on edustanut Itää vuodesta 2005 lähtien peräti 11 kertaa.Lehtikuva / Timo Aalto

Miesten Superpesiksen kaikkien aikojen tehotilaston piikkipaikkaa hallussaan pitävä Roope Korhonen on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Sotkamon Jymyn kanssa.

– Kliseisesti voisi sanoa näillä vuosilla, että terveenä treenaaminen ja pelaaminen on tietenkin ykkösprioriteetti. Meillä on ollut uudistuneessa joukkueessa mukava talvi ja kesä, eikä ole tarvinnut painia loukkaantumisten kanssa, niin jatkosopimus tuntui oikealta jo tässä vaiheessa, lyöjäjokerin viittaa harteilla kantava Korhonen kommentoi Jymyn tiedotteessa.

38-vuotias Korhonen on edustanut Jymyä koko 2000-luvun ajan, ja hän vakuuttaa, ettei peli-iloa ole tarvinnut etsiä.

– Joskus muinoin totesin, että nelikymppisenä se on viimeistään ohi. Nyt tuoreen jatkosopimuksen myötä taitaa mennä muutaman kuukauden lisäajalle. Saa nähdä saako sitä viettää elämäni ensimmäisen kesäloman jo viimeistään sitten 2022, Korhonen sanoi.

Myös viime syksynä Jymyn kotipesän ja ulkopelin johtajaksi hankittu Ville Väliaho jatkaa seurassa seuraavat kaksi vuotta.

Kankaanpäästä kotoisin olevan Väliahon yhden vuoden sopimus sisälsi kahden vuoden option, jonka pelaaja seura ovat päättäneet käyttää. Väliaho sanoi, että Jymyn yleinen sopimustilanne painoi vaakakupissa, sillä joukkueella on hänen mukaansa tulevinakin vuosina mahdollisuus menestyä.

– Olen viihtynyt Kainuussa hyvin ja tykännyt siitä, miten asiat täällä hoidetaan, joten päätös oli erittäin helppo. Olen saanut elää ja hengittää pesistä pirteässä ympäristössä, mikä on luonut mahdollisuuden kasvaa urheilijana ja ihmisenä.

Sotkamo on tällä hetkellä Superpesiksen sarjataulukossa toisena Vimpelin jälkeen.

Lue myös:

Kempele kärsi jo yhdeksännen tappion peräkkäin – Saukon kunnarista tuli Vimpelin voittojuoksu

Pizzafriikki ja intohimoinen pelinjohtajalegenda – 500 ottelun Jussi Viljanen tekee pesäpallohistoriaa, vaikka hänelle puuhattiin potkuja jo ensimmäisellä kaudella

Kun Lapuan Janette Lepistö rikkoi 55 vuotta vanhan ennätyksen, ei hän ollut siitä moksiskaan – lyöjäkuningatar paljasti, miksi Virkiän kausi on alkanut hurjalla voittoputkella

Lähteet: Sotkamon Jymyn tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat