Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Suomen kaikkien aikojen parhaat rintauimarit karsiutuivat alkuerissä – Matti Mattsson oli pettymyksestä suunniltaan: "En viitsi sanoa suoraan"

Jenna Laukkanen ja Matti Mattsson jäivät alkuerissä sekuntikaupalla ennätyksistään.

uinti
Matti Mattsson
Matti Mattsson oli kuukausi sitten kovassa vireessä SM-uinneissa Espoossa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen 200 metrin rintauinnin edustajat Jenna Laukkanen ja Matti Mattsson jäivät kauas jatkopaikoista uinnin pitkän radan MM-kilpailuissa Etelä-Koreassa.

200 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen kolme vuotta sitten Rion olympialaisissa uinut Jenna Laukkanen jäi kuuden sekunnin päähän parhaasta tasostaan. Laukkasen loppuaika oli 2.31,68 ja sijoitus 27:s.

Välieräpaikkaan olisi vaadittu yli viisi sekuntia kovempi aika, joten Laukkasen olisi pitänyt parantaa kauden parastaan reilusti.

Laukkanen valitteli jo sunnuntaina sekauintikilpailun jälkeen tahmeaa kulkuaan. Hän ei kuitenkaan usko, että vaikeudet ovat kunnosta kiinni.

– En jaksa uskoa, että olisi. Olen onnistunut muissa lajeissa tekemään ennätyksiä ja päästä ennätysten pintaan, mutta tämä rintauinti on jotain ihan uskomatonta. Ei voi ymmärtää yhtään. Opitaan tästä, Laukkanen kommentoi Yle Urheilulle pettyneenä.

Laukkanen kilpailee vielä 50 metrin rintauinnissa lauantaina ja sekauintiviestissä sunnuntaina.

Jenna Laukkanen
Jenna Laukkanen arkistokuvassa.AOP

Mattssonille kauden heikoin suoritus

Suomen edellisen MM-mitalin vuonna 2013 paraatimatkaltaan 200 metrin rintauinnista napannut Matti Mattsson joutui hänkin pettymään.

Hän ui ajan 2.13,80 ja jäi omasta Suomen ennätyksestään vajaat viisi sekuntia ja oli kokonaistuloksissa 33:s. Mattsson on uinut kauden aikana 2.10-alkuisia aikoja monta kertaa. Siksi hän oli kauden tärkeimmissä kilpailuissa sattuneesta epäonnistumisesta täysin ymmällään.

– Tämä on ihan... En viitsi sanoa suoraan. Ihan järkyttävää, en käsitä, Mattsson sanoi päätään pudistellen.

Jos Mattsson olisi sivunnut kauden parastaan, olisi hän päässyt alkuerästään jatkoon. Nyt karsintaraja jäi 3,5 sekunnin päähän. 200 metrin rintauinti oli Mattssonin ainut matka Gwangjun MM-kisoissa, joten hänen kisaurakkansa loppui lyhyeen.

– Ei tällaista suoritusta kuulu vetää arvokilpailuissa. Kuuden vuoden ajan on tullut pettymyksiä päämatkalla niin rupeaa syömään pikkuhiljaa.

Mattssonilla on jo tehtynä tulosraja ensi kesänä kilpailtaviin Tokion olympialaisiin, mutta MM-pettymyksen jälkeen se ei juuri mieltä lämmittänyt.

– Tällaisia uinteja ei sinne lähdetä uimaan. En tiedä mitä on tässä viimeisellä viikolla tehty väärin. Mielestäni ei mitään.

Lue myös:

MM-altaassa pettynyt Laukkanen tähyää jo olympiavuoteen – tahmean kauden syyksi on spekuloitu jopa ylikuntoa: "Salitreeni on mennyt liikaa eteenpäin, joten altaassa ei enää kulje"

Matti Mattssonin valmennuksessa on haettu henkistä kestävyyttä matkalla kohti Tokiota – "Minun parasta uintiani ei ole vielä nähty"

Suomalaisuimarit jahtaavat harvinaista menestystä Jallowin johdolla – näin seuraat uinnin MM-kisoja Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat