Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Therese Johaugille ei riitä vain hiihtoladut – ilmoittautui yleisurheilun mestaruuskisojen kymppitonnille

Therese Johaug oli ylivoimainen viime talvena hiihdon maailmancupin kisoissa. Hän on osoittanut myös kovaa juoksukuntoa.

yleisurheilu
Therese Johaug
Therese Johaug palasi kilpailukieltonsa jälkeen maailmancupin kilpaladuille viime talvena Kuusamossa.Timo Korhonen / AOP

Therese Johaug osoitti olevansa kova juoksija jo reilu vuosi sitten, kun hän palasi dopingpannan jälkeen takaisin kilparadoille. Hän kellotti toukokuussa 2018 katujuoksukilpailussa 10 kilometrin matkan aikaan 33.36.

Nyt hiihdon moninkertainen olympia- ja MM-kisamitalisti on ilmoittautunut ensimmäiseen ratakilpailuunsa, kun hän aikoo juosta viikon päästä sunnuntaina Norjan mestaruuskisoissa 10 000 metriä.

– Aina välillä täytyy tehdä jotain hullua, Johaugin valmentaja Pål Gunnar Mikkelsplass kertoi NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

31-vuotias hiihtäjä olisi halunnut juosta jo perjantain 5 000 metrillä, mutta koska hän ei ole juossut ratakilpailuja, hän ei saanut siihen osallistumisoikeutta.

– 5 000 metriä olisi sopinut meille paremmin, mutta tämä on yleisurheiluliiton asia. Jos säännöt sanovat ei, niin siihen ei ole enempää sanottavaa, Mikkelsplass totesi.

Mikkelsplass ei odota suuria suojatiltaan, vaikka tämä onkin osoittanut olevansa kovakuntoinen juoksija.

– Therese ei ole ratajuoksija, teknisesti, joten en odota häneltä mitään huomattavaa sijoitusta tällä saralla. Mutta hänellä on kapasiteettia. Tämä on hänelle hyvä harjoitus ja uskon, että hän pystyy motivoimaan itsensä hyvin 25 kierroksen juoksemiseen.

Johaugin lisäksi myös Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Didrik Tönseth ovat ilmoittautuneet Norjan mestaruuskisoihin. Jacobsen on ilmoittautunut 5 000 metrille.

Johaug on tällä hetkellä Ingvild Flugstad Östbergin kanssa kolmen viikon patikkaretkellä Coloradossa, Yhdysvalloissa ja saapuu sieltä Norjaan ensi maanantaina. Johaug aikoo osallistua jo torstaina kovaan rullahiihtokisaan, Lysebotn Oppiin, jonka hän voitti viime vuonna.

Tiukan aikataulun takia Johaug tekee päätöksen 10 000 metrille osallistumisestaan viime hetkillä.

– Viikko on hektinen, joten katsomme miten väsynyt hän on, kun hän saapuu kotiin. Meidän täytyy katsoa, mikä on järkevintä kokonaisohjelman kannalta, Mikkelsplass kertoi NRK:lle.

Lue myös:

Johaug osoitti olevansa huippukunnossa – kellotti kovan ajan juoksukilpailussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat