Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikamatka, Hochfilzen
  • Elävä arkisto esittää
  • Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer - lintsaajasta maailman parhaaksi
  • Lumilautailun MC: Montafon, lumilautakrossi
  • Lumilautakrossi, Montafon
  • Ampumahiihdon MC, miesten pikamatka, Hochfilzen
  • Nollamotivaatiosta kolminkertaiseksi nuorten MM-mitalistiksi - hiihtäjä Anita Korvalla armeijan ohessa suurten muutosten vuosi
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal

Seiväshypyn Suomen mestarilta vääntyi nilkka paikoiltaan – ainakin tämä kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen: ”Oli huono tuuri”

Nousukuntoiselle Urho Kujanpäälle loukkaantuminen on harmittava takaisku.

yleisurheilu
Urho Kujanpää
Urho Kujanpää ei pysty puolustamaan tänä vuonna Suomen mestaruuttaan Lappeenrannassa.Pekka Sipola/All Over Press

Seiväshypyn hallitseva Suomen mestari Urho Kujanpää loukkaantui ikävällä tavalla reilu viikko ennen tämän vuoden Kalevan kisoja.

Kujanpään nilkka vääntyi paikoiltaan tiistaina Tampereella avoimissa Hämeen mestaruuskilpailuissa. Tampereen Pyrintöä edustava Kujanpää keskeytti ilmassa hyppynsä korkeudesta 530 ja laskeutui aivan normaalisti etupatjan viisto-osalle. Piikkari kuitenkin tarttui pehmusteeseen.

– Se oli harmittoman näköinen tilanne. Hypyn keskeytyksiä sattuu hyppääjille hyvin paljon. Ne ovat ihan turvallisia, mutta tässä tapauksessa oli vain huono tuuri. Vasen jalka osui vain sellaiseen kohtaan, johon piikkari tarttui, Kujanpään valmentaja Raimo Eskola selvitti Yle Urheilulle.

Tällä hetkellä Kujanpään nilkka on avokipsissä. Valmentaja Eskolan mukaan ainakin tämä kausi on ohi. Ensiavussa otettujen röntgenkuvien perusteella nilkassa ei ole luunmurtumia. Nivelsiteet saattavat olla venyneitä tai poikki. Siitä saadaan lisätietoa parin viikon sisällä magneettikuvissa, kun jalka on palautunut kuvattavaan kuntoon. Vielä magneettikuvaa ei voi ottaa, koska kuvasta ei saataisi riittävän selvää.

– Nilkka oli tiukka vetää paikoilleen patjalla sen jälkeen, kun nilkka oli mennyt sijoiltaan. Tämä viittaisi siihen, että nivelsiteetkin ovat aika hyvässä kunnossa. Nivelsiteiden kunnon tiedetään magneettikuvien jälkeen tarkemmin, Eskola sanoo.

22-vuotias Kujanpää ehti hypätä tällä kaudella ulkoradoilla 545, jolla hän jakaa kotimaista kärkitulosta yhdessä Tomas Weckstenin kanssa. Kujanpään ennätys ulkoradoilta on viime vuodelta 555. Hallissa Kujanpää teki tänä talvena ennätyksensä 556. Helmikuussa tuli myös hallissa Suomen mestaruus tuloksella 555.

– Kauden päättyminen on harmittava takaisku, kun Urho oli selvästi nousukunnossa. Urholla oli alkanut kulkea samaan tyyliin kuin hallikauden lopulla. Käsitykseni mukaan Urho olisi ollut 550–560:n kunnossa Kalevan kisoissa ja myös sen jälkeen ilman tätä loukkaantumista, Eskola sanoo.

– Nyt pitää keskittyä vain hoitoon ja kuntoutukseen. Hänellä on hyvä ortopedi ja fysioterapeutti taustalla. Urho saa varmasti hyvää hoitoa.

Päivitetty kello 0.43. Kujanpää voitti Suomen mestaruuden hallissa tänä talvena.

Lue lisää:

Nooralotta Neziri magneettikuvauksiin, Kalevan kisat vaarassa – valmentajan lausunnot eivät lupaa hyvää

Antti Ruuskanen on joutunut tuskailemaan tekniikkamuutosten kanssa – "Vanhalla koiralla kestää vähän aikaa oppia ja muistaa ne asiat"

Käsittämätön juoksu! Annimari Korte tykitti huikean Suomen ennätyksen, Reetta Hurskeen ennätys parani roimasti – "Kolme vuotta sitten en pystynyt edes juoksemaan"

Estejuoksija Camilla Richardsson lähestyy Tokion olympiarajaa – kolmas ennätys kahdessa viikossa!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat