Suora

  • Urheiluruutu

Tennislupaus Ruusuvuori koki uransa ensimmäiset krampit ottelussa – taisteli voitosta yli 100 sijaa parempaa ruotsalaista vastaan

Emil Ruusuvuori pelasi äärirajoilla Tampereen ATP:n haastajaturnauksessa.

tennis
Emil Ruusvuori
Emil Ruusvuori pelasi pirteästi Tampereen turnauksen 3. kierroksella.Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Suomalainen tennislupaus Emil Ruusuvuori joutui tiukoille ATP:n haastajatason turnauksessa Tampereella kolmannella kierroksella kaksinpelissä. Ruusuvuori taisteli turnauksen toiseksi rankattua Elias Ymeriä vastaan kunniakkaasti, mutta taipui lukemin 2–6, 6–4 ja 6–3.

Ruusuvuorella oli jopa mahdollisuuksia voittoonkin, mutta kolmannessa erän puolivälissä iskivät jalkavaivat. Ne olivat 20-vuotiaan helsinkiläisen uran ensimmäiset krampit kesken ottelun. Ruusuvuoren mukaan hän pelasi niin äärirajoilla uransa kolmannessa massakenttäturnauksessaan, että kroppa antoi periksi.

– Syöttövuoroni kolmannessa pisteessä tuli alastulossa nykäyksiä. Sama tunne tuli seuraavassa pisteessä. On ikävä tunne, kun ei tiedä, milloin alkaa krampata. Sitten tuli pari helpompaa virhettä. Tällä tasolla ei vaadi sen enempää, että kaveri napsaisee aika nopeasti, Ruusuvuori kuvaili Yle Urheilulle ottelun ratkaisua.

Tappiolukemat eivät siinä mielessä ole kovinkaan pahat, kun vertaa kaksikon maailmanlistan sijoituksia. Ruusuvuori on 297:s. Elias Ymer on 116:s.

– Tämä oli aika paljon parempi esitys kuin viime vuonna Tampereella. Huomaan, että pystyn haastamaan massakentälläkin melkein maailmanlistan sadan parhaan kärkeen kuuluvia. Se on tosi positiivinen juttu, Ruusuvuori sanoi.

Ruusuvuori oli erityisen iloinen, että hän pystyi muuttamaan pelaamista kesken ottelun.

– Ensimmäisessä erässä olin aika äärirajoilla. Peli oli todella fyysistä. Pelasimme pitkiä pisteitä. Pystyin vastaamaan Ymerille. Yritin pitää pisteet lyhyempinä. Se toimi ihan hyvin. Sain pidettyä omat syötöt ja sain yhden murron, Ruusuvuori kertasi.

Tampereen kisan jälkeen Ruusuvuori suuntaa Saksaan, mutta ei usko kramppien vaikuttavan pelaamiseen.

– Ensi viikon perjantaina alkavat siellä vasta liigamatsit. Nyt huilataan pari päivää ja aletaan sitten treenata. Tämä ei ollut paha juttu. Nämä krampit olivat vain tapa kertoa kropalle, että ollaan äärirajoilla, Ruusuvuori päätti.

Kolmanneksi sijoitettu Mikael Ymer oli puolestaan Patrik Niklas–Salmista vahvempi 6–4, 4–6–3.

– Ihan ok matsi. Totta kai harmittaa tappio. Mutta tämä viikko oli parasta peliäni pitkään aikaan, varmaan siis koko kaudella. Tänään oli mahdollisuuksia, mutta muutama pallo ratkaisi vastustajalle voiton, Niklas–Salminen sanoi.

Kahden pitkän kaksinpelin ja yhden nelipeliottelun jälkeen Niklas-Salmisen kroppa oli aamulla jumissa, mutta väsymys ei tuntunut pelaajan mukaan liian paljon.

– Pitää vain jaksaa ja odottaa omia mahdollisuuksia, Niklas–Salminen sanoi yhdeksi kehityskohteeksi.

Niklas–Salminen ja Harri Heliövaara jatkavat pelejä Tampereella vielä nelinpelissä puolivälierissä. Vastaan asettuu toinen suomalaispari Eero Vasa & Patrick Kaukovalta.

Lue lisää:

Huipputenniksen nopeat liikkeet ihmetyttävät – ammattilaistenniksen pisteytys palaa ensi viikolla ennalleen

Ensimmäistä kertaa parina ammattilaiskiertueella pelaavat Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori juhlivat nelinpelin mestaruutta Hollannissa

Loistovire jatkui myös loppuottelussa – uransa parasta tennistä pelaavalle Emil Ruusuvuorelle tärkeä turnausvoitto: "Ei olisi paljon paremmin voinut mennä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat