Suora

  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Sekasortoon päättyneen Suomen cupin finaalin jälkeiset tapahtumat toivat sakkoja Ilvekselle ja Palloliitolle – "Voimankäyttövälineitä koskeva ohjeistus on ollut puutteellista"

Palloliiton kurinpitolautakunta sakotti sekä omiaan että Ilvestä.

Suomen Palloliitto
Ilves
Ilveksen pelaajat juhlivat kannattajiensa kanssa Suomen Cup -voittonsa jälkeen.Robert Jansson / AOP

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt sakkoja sekä järjestäjätaho Palloliitolle että Ilvekselle jalkapallon Suomen cupin loppuottelun tapahtumista.

Ahvenanmaalla kesäkuun puolessa välissä pelatun IFK Mariehamnin ja Ilveksen välisen cup-finaalin jälkeen järjestyksenvalvojat käyttivät järeitä otteita kentälle pyrkineitä Ilves-kannattajia kohtaan.

Kurinpitovaliokunnan mukaan Ilves ja sen kannattajat syyllistyivät turvallisuusmääräysten rikkomiseen, kun tamperelaisten kannattajat ryntäsivät kentälle kuulutuksista piittaamatta.

Raportin mukaan Palloliitto rikkoi niin ikään turvallisuusmääräyksiä ja epäonnistui ottelun järjestelyissä erityisesti voimankäytön osalta.

Kurinpitovaliokunnan mukaan Palloliiton esittämistä selvityksistä käy ilmi, ettei Palloliitto ole suhtautunut ottelutapahtuman turvallisuuteen ja järjestyksenvalvontaan riittävällä ammattimaisuudella. Esimerkiksi voimankäyttövälineitä koskeva ohjeistus on ollut puutteellista, sillä Palloliiton mukaan sumutteita ei käytetä otteluissa. Järjestyksenvalvonnasta vastaavan yrityksen työntekijöillä oli kuitenkin sumutteita mukana ja niitä myös käytettiin.

– Sumutteiden käyttäminen on merkinnyt, että järjestyksenvalvojat eivät ole noudattaneet Palloliiton turvallisuusmääräyksiä voimakeinojen käyttämisestä ja kaikkien ihmisten turvallisuuden ja viihtyisyyden ylläpitämisestä, päätöksessä sanotaan. (siirryt toiseen palveluun)

Kurinpitovaliokunnan mukaan katsojien pääsy kentälle olisi ollut mahdollista estää sumutteiden sijaan esimerkiksi korkeammilla aidoilla tai paremmalla kommunikaatiolla.

Ilvekselle maksettavaa kertyy 1200 euroa. Palloliitolle maksettavaa kertyy puolestaan 2500 euroa.

Cupin finaalin jälkeisistä tapahtumista tehtiin myös useita rikosilmoituksia.

Lue myös:

SUEK pui sekasortoon päättyneen Suomen cupin finaalin jälkipyykkiä – tapahtumat monen tekijän summa: "Suomessa tarvetta porttikieltojärjestelmälle"

Suomen Cupin finaalin jälkitapahtumista on jätetty rikosilmoituksia

Palloliitto selvittää Suomen Cupin finaalin tapahtumat kannattajien ja järjestyksenvalvojien välillä – "Olemme todella pahoillamme"

Järjestyksenvalvojat käyttivät kovia keinoja Suomen Cupin finaalissa juhlinutta yleisöä kohtaan

Veikkausliigan ykkönen marssi myös Suomen Cupin voittoon – Ilves hyödynsi tilanteensa, IFK Mariehamn tuhlaili

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat