MM-altaassa vilkas suomalaispäivä – kaikki jäivät ilman jatkopaikkaa, Liukkonen karsiutui täpärästi

Mimosa Jallowin ja Ari-Pekka Liukkosen jatkopaikat jäivät pienestä kiinni.

uinti
Mimosa Jallow
Mimosa Jallow ei päässyt välieriin 50 metrin perhosessa.Vesa Pöppönen/AOP

Ari-Pekka Liukkonen ui reilun 0,75 sekunnin päähän omasta Suomen ennätyksestään viimeisellä kilpailumatkallaan uinnin pitkän radan MM-kisossa Etelä-Koreassa.

Liukkonen ui 50 metrin vapaauinnin alkuerissä ajan 22,33 ja jatkopaikka jäi vain 12 sadaosan päähän. Liukkonen valitteli hidasta reaktioaikaansa, joka vaikutti toivottua vaisumpaan loppuaikaan. Starttiharjoitukset ovat olleet vähissä läpi kauden vaivanneiden selkäongelmien takia.

– Aika jäi vähän heikoksi kyllä. Harmittaa tietysti, ettei päässyt jatkoon, mutta uinti oli ihan hyvä, Liukkonen sanoi Yle Urheilulle.

Loppusijoitus 21:s jäi Liukkosen parhaaksi sijoitukseksi näissä MM-kisoissa.

Myös Riku Pöytäkivi karsiutui alkuerissä 100 metrin perhosuinnissa, kun hän ui ajan 53,62. Jatkopaikkaan vaadittiin reilun sekunnin kovempi aika.

Sekä Liukkosen että Pöytäkiven alkuerissä nopein oli kisoissa jo monta matkaa ahkeroinut Yhdysvaltain Caeleb Dressel. Hän on voittanut Etelä-Koreassa maailmanmestaruuden jo kolmella matkalla.

Jallow pääsi lähelle kauden parastaan

Mimosa Jallow ei päässyt välieriin 50 metrin perhosuinnissa. Hän kauhoi sijalle 20 ajalla 26,62. Välieräpaikka olisi vaatinut 0,3 sekuntia paremman ajan. Hänen kauden parhaansa on 26,49.

Kovinta kyytiä piti ruotsalaistähti Sarah Sjöström ajalla 25,39.

– Teknisesti oli ihan hyvää menoa, mutta aloitusvedoilla en päässyt oikein vauhtiin. Kokonaisuutena ihan hyvä suoritus. Tosi hyvin pystyin pitämään rytmin loppuun asti, Jallow kertoi.

Jallowin nimissä on matkan Suomen ennätys 26,24. Hän kuitenkin kertoo, ettei 50 metrin perhonen ole yksi hänen päämatkoistaan. 25-vuotias kilpailee vielä huomenna 50 metrin vapaauinnissa, jonka Suomen ennätyksen 24,90 hän ui viime vuonna.

Jo kaksi Suomen ennätystä Koreassa uinut Laura Lahtinen ui omassa 800 metrin vapaauinnin alkuerässään neljänneksi ajalla 8.54,94. Se ei riittänyt finaalipaikkaan.

800 metrin vapaauinnin Suomen ennätys on Eva Lehtosen 8.48,76 vuodelta 2008.

– Yritin kiristää, mutta se, mitä minä kiristin, meni vielä hitaampaa. En oikein saanut sitä rytmiä takaisin, joka siinä alussa oli, Lahtinen sanoi.

Lue myös:

200 metrin rintauinnissa sivuttiin maailmanennätystä jo välierissä! ”Tämä oli suuri yllätys” – Australia rikkoi 10 vuotta vanhan maailmanennätyksen

Suomen kaikkien aikojen parhaat rintauimarit karsiutuivat alkuerissä – Matti Mattsson oli pettymyksestä suunniltaan: "En viitsi sanoa suoraan"

Kohu-uimari Sun jätettiin mitaleitta – Michael Phelpsin ME:n murskannut Unkarin teinisensaatio Yle Urheilulle: “En odottanut sen tapahtuvan täällä”

Kansainvälinen liitto yrittää suitsia uimareiden protestointia – australialaismedian mukaan uhkaa jopa mitalien menetyksillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat