Kotikisaansa ajava Vettel vei harjoitusten kärkisijan Saksan F1-helteessä

Soralla käynyt Valtteri Bottas oli ensimmäisten harjoitusten viides ja Kimi Räikkönen 17:s Hockenheimin pätsissä.

Formula 1
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel viihtyi kotiradallaan ensimmäisissä harjoituksissa.Lehtikuva / AFP

Ferrari-kuljettajat ottivat yllättäen kärkisijat formula ykkösten MM-sarjan Saksan gp:n ensimmäisissä harjoituksissa. Harjoitusten nopein oli Sebastian Vettel, jonka uran on ajoittain jopa huhuttu loppuvan tämän kauden jälkeen. Kotikisaansa ajavan saksalaisen nopein kierrosaika oli 1.14,013, josta hänen tallikaverinsa Charles Leclerc jäi 0,255 sekuntia.

MM-sarjassa kaksoisjohtoa pitävät Mercedes-kuljettajat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas olivat harjoituksissa kolmas ja viides. Heidän väliinsä kiilasi Red Bullin Max Verstappen. Hamilton jäi Vettelin vauhdista 0,302 sekuntia, Bottas 0,647 sekuntia.

Kuljettajat kiersivät Hockenheimin rataa puolitoista tuntia hellesäässä. Jo harjoitusten alkaessa ilman lämpötila oli 32 astetta, ja radan pinnassa lämpömittari näytti 40 asteen lukemia. Harjoitusten aikana lämpö nousi radan pinnassa 47 asteeseen.

MM-sarjan kärkimies Hamilton ennakoi, että kuumuus voi olla Mercedekselle haitaksi Saksassa. Hänen onnekseen sääennusteet uumoilevat kisapaikalle lauantaiksi sadetta, mikä voi muokata aika-ajon tulosluetteloa.

Hamilton ja Bottas pöllyttivät kumpikin radan reunustan hiekkapölyä ilmaan, kun he ajautuivat välillä radan reunakiveyksen ulkopuolelle. Bottas ajoi vielä aivan harjoitusten lopussa radan ulkopuolella soralla, mutta pääsi takaisin radalle. Mercedes muokkasi autonsa etu- ja takasiipeä Saksan gp-kisaan.

Kimi Räikkönen ajoi Alfa Romeollaan harjoitusten 17:nneksi. Hän hävisi viime kauden tallikaverilleen Vettelille 1,940 sekuntia.

Päivän toiset harjoitukset alkavat kello 15. MM-sarjan 11/21 kilpailu ajetaan sunnuntaina.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Saksalaismedia: Bottaksen jatko Mercedeksellä näyttää melko varmalta – allekirjoitus on vain muodollisuus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat