Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ida Hulkko ui välieriin rintauinnin sprintissä – Jenna Laukkasen jatkopaikka jäi pienestä kiinni

Mimosa Jallow pääsi lähelle kauden parastaan, mutta karsiutui jatkosta.

uinti
Hulkko
Ida Hulkko ui välieriin 50 metrin rintauinnissa. Arkistokuva.AOP

Suomen joukkueen viimeiset henkilökohtaiset otatukset uinnin pitkän radan MM-kilpailuissa Etelä-Koreassa päättyivät yhteen välieräpaikkaan ja kahteen karsiutumiseen.

Ida Hulkko ui 50 metrin rintauinnin alkuerien kahdeksanneksi parhaan ajan. Aika 30,72 on hänen urallaan neljänneksi paras tulos. Se jää kuusi sadasosaa kauden parhaastaan ja 19 sadasosaa Suomen ennätyksestä.

– Nyt tuntui vihdoinkin siltä, että on taas sitä omaa tekemistä. Ehdottomasti lähdettiin näyttämään mitä osataan ja pitämään hauskaa, ja se näkyi tuloksessakin, Hulkko kertoo tyytyväisenä Yle Urheilulle.

– Olen saanut pikkuhiljaa frekvenssiä nostettua omalle tasolle ja alkaa saamaan tehoja irti.

Hulkko ui välierissä lauantaina Suomen aikaa kello 14.26.

– Hyvillä mielin välieriin, kun on se kivi pudotettu sydämeltä. Illalla uimaan sitä omaa hyvää tekemistä ja katsotaan mihin se riittää, Hulkko sanoo hymyillen.

Laukkanen kohensi reilusti kauden parastaan

Jenna Laukkanen ui samassa kilpailussa kauden parasta vauhtiaan, aikaan 31,48. Jatkopaikka jäi vain 0,12 sekunnin päähän. Laukkasen loppusijoitus oli 19:s.

Vielä kuukausi sitten SM-uinneissa Laukkanen ui 32-alkuisia aikoja.

– Silloin tuntui, että on ihan turha lähteä kisoihin, että pitäisikö jättää kokonaan välistä. Oli paljon ongelmia tekniikan kanssa ja tottakai myös henkisesti vaikeaa, kun ei ole kulkenut missään vaiheessa kautta yhtään sinne päinkään, Laukkanen kertoo.

Laukkanen on harmitellut tahmeaa kulkua läpi kauden, eikä MM-kisojen suorituksetkaan ole juuri hymyilyttäneen kaksinkertaista olympiaedustajaa.

– Nyt oli positiivinen uinti, tuntui paremmalle kropassa. En tiedä, olisiko tullut vielä kovempaa, jos olisin saanut vielä uuden yrityksen. On ollut vaikeat kisat. Tämä antoi pikkuisen hymyä kasvoille.

Jallow harmittelee puuttuvaa rentoutta

MM-kisoissa yhteensä neljä matkaa ahkeroinut Mimosa Jallow kellotti 50 metrin vapaauinnin alkuerissä ajan 25,66. Se riitti sijaan 29.

Välieriin vaadittiin 25,07. Jallow'n nimissä on Suomen ennätys 24,90 viime kesältä. Hänen jäi vain niukasti kauden parhaastaan 25,57.

Jallow myöntää, ettei vapaauintikilpailu sujunut täysin odotusten mukaisesti.

– Nämä kisat ovat muutenkin menneet niin penkin alle, niin en mitään ennätystä lähtenyt hakemaankaan tästä. Kohtuu hyvää uintia, mutta se ei riitä. Rentous siitä tekemisestä puuttuu, vähän pitää puristaa, Jallow pohtii.

Jallow ui sunnuntaina sekauintiviestissä aloitusosuuden, 100 metriä selkää.

Lue myös:

Parveke romahti yökerhossa lähellä urheilijoiden kisakylää MM-kisoissa – paikalla myös urheilijoita, suomalaisurheilijat turvassa

Ilo katosi harjoittelusta – suomalaisuimari hylkäsi täyden stipendin Floridassa ja palasi Suomeen: “Tiesin tasan tarkkaan, että tämä oli oikea päätös”

MM-altaassa pettynyt Laukkanen tähyää jo olympiavuoteen – tahmean kauden syyksi on spekuloitu jopa ylikuntoa: "Salitreeni on mennyt liikaa eteenpäin, joten altaassa ei enää kulje"

Suomalaisuimarit jahtaavat harvinaista menestystä Jallowin johdolla – näin seuraat uinnin MM-kisoja Ylen kanavilla

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat