Suora

  • Urheiluruutu

Viidenneksi kiirehtinyt Räikkönen CMorella: "Neljännen sijan olisi voinut ehkä ottaa vielä"

Kauden parhaaseen lähtöruutuunsa yltänyt Kimi Räikkönen oli viides Hockenheimin aika-ajossa. Valtteri Bottas ihmetteli jarruongelmiaan.

urheilu
Kimi Räikkönen Hockenheimissa.
Kimi Räikkönen löysi Alfa Romeostaan hyvän vauhdin aika-ajossa.Getty Images

Kimi Räikkönen ajoi Alfa Romeollaan viidenneksi parhaan ajan Hockenheimin aika-ajossa. “Jäämies” tuumi CMoren haastattelussa, että neljäskin sija olisi voinut olla otettavissa.

– Muutamissa paikoissa olisi voinut parantaa, ja neljännen sijan olisi voinut ehkä ottaa vielä. Otetaan tämä ja katsotaan, mitä huomenna saadaan aikaan.

– Kaikki toimi melko hyvin koko päivän, eikä tullut mitään suurempia virheitä.

Kauden parhaan lähtöruutunsa napannut Räikkönen löi selvästi tallikaverinsa Antonio Giovinazzin, ja koko kauden tilanne aika-ajoissa on suomalaiselle 7–4. Sunnuntaille Hockenheimiin on lupailtu mahdollisesti vesisadetta, ja märkä keli muuttaisi taas asetelmia.

– Tänään piti jo sataa, eikä satanut kuitenkaan. Totta kai auton käyttäytymisellä on merkitystä, mutta ei tässä välissä autolle saa tehdä mitään. Ne on ne autot, mitä meillä on.

Bottas ihmetteli jarruongelmiaan

Valtteri Bottas jäi kolmanteen lähtöruutuun Hockenheimin aika-ajossa. Paalupaikan ajanut tallikaveri Lewis Hamilton oli suomalaista nopeampi lähes kolmella kymmenyksellä.

Bottas ei löytänyt täyttä luottamusta autoonsa.

– Viimeisessä harjoituksessa tuntuma autoon oli vielä ihan hyvä, mutta en oikein tiennyt, miten myöhälle jarrutuksen pystyy jättämään. Oli harvinaisen huono luotto autoon, ja jarruissa oli jotain häikkää. Välillä auto pysähtyi ja välillä ei pysähtynyt siten kuin olisi pitänyt, Bottas totesi CMoren haastattelussa.

Sunnuntain kisaa ajatellen kirves ei ollut vielä kaivossa, vaikka Hamiltonin ja Bottaksen väliin kiilasi vielä Red Bullin Max Verstappen.

– Huomenna se on ihan eri juttu, etenkin jos tulee vettä. Kisassa ajetaan ihan eri tavalla, ja kun säädöt ovat, mitä ovat, katsotaan sitten miten ne toimivat. Mitä viileämpi on, sitä parempi se on meille.

Uutista päivitetty kello 18.20: lisätty Bottaksen kommentit.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Hamilton paalupaikalle, Räikkönen venyi viidenneksi – Yle seurasi Hockenheimin aika-ajoja hetki hetkeltä

Bottas kolmanteen lähtöruutuun, Räikkönen tykitti viidenneksi – Ferrarin iltapäivästä tuli totaalinen katastrofi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat